KKL jest dobry do tego. ELM w razie potrzeby nie będzie w stanie przepisać numerów.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Przypisanie numerów tylko klm
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Dokładnie Najlepiej przełożyć wtryski, a potem podjąć następne kroki.
Tylko musisz się liczyć z tym, że regeneracja jednego może niewiele dać, jeśli chodzi o same korekty. W moim przypadku skończyło się na regeneracji wszystkich. Na początku też zregenerowaławem 1 szt. W takim przypadku zregenerowany miał dużą korektę na minusie, a pozostałe wtryski to równoważyły. Później miałem zregenerowane 3szt. i też korekty były rozjechane przez ten niezregenerowany (miał dużą korektę na plusie). Po regeneracji 4szt. auto dopiero odzyskało w stu procentach "kopyto", no i spalanie w trybie miejskim z 12l/100 spadło na 8l/100.
Po przełożyeniu 3 wtrysku z czwartym korekta trochę poszła za wtryskiem ale nie do końca, a mianowicie: na 4 cylindrze zamiast 3.9 jest 2.2 a na 3 cyl. zrobiło się 1.3 zamiast 0.4, więc decyzja jest taka, że strzelę pozostałe 3 końcówki i wtedy powinno być spoko, bo widocznie reszta nieruszanych wtrysków też nie domaga...
Przy podmienianiu wprowadziles numery wtrysków do ecu
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Ostatnio edytowane przez mamel ; 06-07-2016 o 14:51
Tz korekty masz takie same jak przed wprowadzeniem jak i po wprowadzeniu do ECU. Jeśli tak to uważam że coś robisz źle. Sam z tym walczyłem i różnica z czy bez wprowadzenia numerów jest ogromna. Wtryski chodziły +- 2,7 a po wprowadzeniu aktualnie korekty mam ok +- 0,7
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON