A jednocześnie oczekujecie , że dodatnie korekty zniweluje? Czyli wyczyści wtryskiwacz...
Dobra nie będę dyskutował. Mojego kuzyna wlanie tego czegoś co ja leję tylko do córki Vespy kosztowało 3500 PLN
A jednocześnie oczekujecie , że dodatnie korekty zniweluje? Czyli wyczyści wtryskiwacz...
Dobra nie będę dyskutował. Mojego kuzyna wlanie tego czegoś co ja leję tylko do córki Vespy kosztowało 3500 PLN
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Może wlał jakiegoś Mixola albo przekombinował z dawką? Nie chce mi się wierzyć, że przez 2T załatwił sobie wtryski. Zbieg okoliczności.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ja nic nie oczekuję, wyczyścić wtryskiwacz to może zdaje się 6900-D czy coś z tej gamy a nie 2T![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Tylko skąd wiadomo, która czy jest dodatnia czy ujemna bo komputer sobie wyrównuje?
Otóż nigdy na 100% nie wiadomo bo może jeden wtrysk być zapchany i mieć korektę na plus i drugi minusowy go wyrównuje, a może jeden lać i mieć na minusie, a sprawny go wyrównuje na plus. Pozostaje żonglerka wtryskami i sprawdzanie czy korekty po zmianie miejscami idą za wtryskiem czy nie.
Zadaniem ECU jest wyrównywanie prędkości obrotowej silnika właśnie poprzez korekty. Może się okazać , że rozjechane korekty będą przy idealnych wtryskach i idealne przy równo zajechanym silniku.
Przy idealnych wtryskach i pozostałych elementach nie mogą być rozjechane korekty bo podczas kodowania nowych wtryskiwaczy wtrysk ma już zakodowane odchyłki dawek (tak każdy wtrysk nawet nowy ma jakieś odchyłki) ECU o tym wie i nie musi wprowadzać dodatkowych korekt.
Nie napisałem nic o idealnych pozostałych elementach. W tym sedno.