Jak 4 koryguje 1 to może tak być bo wtedy ewidentnie leje i raczej nie jest w stanie tego przepalić więc będzie dymić na siwo
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Jak 4 koryguje 1 to może tak być bo wtedy ewidentnie leje i raczej nie jest w stanie tego przepalić więc będzie dymić na siwo
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Może zerknijcie do tego tematu
https://r.tapatalk.com/shareLink?url...2&share_type=t
Zerknęliśmy![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Do regeneracji, czy tak powinno być? Parametry na chłodnym silniku, nie dymi, ale lekko brakuje mu mocy. Załącznik 251648
Ostatnio edytowane przez a.heimer ; 27-10-2018 o 13:24
Zmierz na rozgrzanym, wyłącz wszelkie odbiorniki (klima, nawiew, światła itp.).
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam,
mam problemy z korektami podczas jazdy, na postoju mieszczą się w normie+/- 1. Zauważyłem już jakiś czas temu że ciśnienie doładowania a oczekiwane ciśnienie mam rozjechane i wówczas korekty się zmieniają na +/- 2,5 niekiedy dochodzą do 3 przy około 2000 RPM silnika.
Poniżej wykres:
Ciekawostka podczas wypalania DPF ciśnienie mierzone a ciśnienie oczekiwane jest na takim samym poziomie oraz korekty się wyrównują, do +/- 1,5.
Czy mam wyciągać wtryski i na stół?
Rano po odpaleniu po 10 sekundach biały dymek po 2 minutach się uspokaja, ( choć to może wina turbo bo ciśnie mi olej wintercooler) nie kopci przy wyprzedzaniu.
Pierwsze ranne odpalenie i jakby chciał odpalić na 2 razy, już niby łapie i za chwilę dopiero odpala.
Jeden wykres gdzie te linie są daleko od siebie to bieg jałowy, druga gdzie ta czerwona odstaje to 2 tys obrotów.
Auto miało temp 90st. i światła, klima nawiew wlączone.
Mam podobny problem i podobne korekty tylko ten dym pojdzie chwilke jak złapie silnik...sprawdziłem przy probie dynamicznej i okazało się że wszystkie schodzą do zera tylko czwarty zostaje przy 1,44, ale na wolnych obrotach miałem 2 -1,80 a czwarty 1.60...po rozmowie z mechanikami którzy jak na moj gust nie nadają się do niczego oczywiście nie wrzucam tu wszystkich do jednego worka. po chipie u cinka i jego diagnostyce i po rozmowie z Tomkiem Krk wymieniam końcówkę 4 cylindra i profilaktycznie 2 wtryski wyciągnąłem już bez problemów zajęło mi to 30 min końcówki przyszły płaciłem za jedną oryginalną 160 zł. po wyciągnieciu wtrysków zauważyłem że koncowki na 2 i 4 cylindrze są czysciutkie jakby wymyte a na trzecim i pierwszym okopcone z lekkim nagarem (z doświadczenia wydaje mi się że to właśnie te leją ale może być tak ze tamte sączyste bo obmywa je nadmiar paliwa no nie wiem) wymienie je jak znajdę wiecej czasu
Czyli mówisz że końcówki powymieniac. Oj w sercu ból, gdy do Asa przyjdzie Król.