Trzeba podłączyć pod komputer i wyłączyć EGR, inaczej kontrolka się zapali i koniec końców wpadnie auto w tryb awaryjny.
Od razu ostrzegam- nie używaj puszki po napojach![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Potwierdzam, do czasu programowego wyeliminowania EGR-u jeżdziłem z pełną zaślepką z miesiąc i poza wyświetleniem checka nic się z motorem nie działo.Jeżeli będziesz chciał skorzystać z tej rady to proponuję zakup na allegro za 20zł. porządnej zaślepki, nie baw się w blaszki z puszek po piwie, bo te mogą szybko się przepalic i dostać do silnika.
Zna ktoś wymiar oringu do przelewu wtrysku (ten taki mały plastikowy szpindel na górze wtrysku)?
Wymieniłem wężyki i leje teraz spod tej plastikowej końcówki.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Witam jakiś czas temu kupiłem Fiata Crome 2,4JTDm z 2009r. Przejechałem nią jakieś 20kkm i jedyny problem który mam to odpalanie. Auto pali na dotyk jednak przez parę sekund trzęsie silnikiem, tak jakby nie miał zapłonu na którymś cylindrze (dzieje się tak tylko przy ujemnych temperaturach). Korekty wtrysków odczytane FESem są następujące:
Cyl.1 Min -1.15 Max 0.85
Cyl.2 Min -0.56 Max 1.66
Cyl.3 Min -2.05 Max 0.57
Cyl.4 Min -0.43 Max 2.43
Cyl.5 Min -2.14 Max 0.73
Co sądzicie? 3 4 5 końcówka do wymiany ? Czy pozamieniać wtryski i sprawdzać czy to nie klapy ?
p.s samochód ma najechane 160kkm
Zanim wykręcisz jakikolwiek wtryskiwacz to sprawdź stan kolektora ssącego. To co piszesz to jeden z objawów jego nieszczelności. To w ogóle jest ogólna rada do wszystkich, którzy chcą się zabierać za wymianę wtryskiwaczy lub ich końcówek.