A jak operacja wymiany linek ma się w Brerze. Będę teraz montował nowe tarcze i klocki. 3 lata temu serwisant zwrócił mi uwagę ze mam spękane pancerze linek i w zimie raz nawet zamarzły jak zostawiłem na ręcznym. Potem nie chciał popuścić ręczny. Nie wymieniałem ich zrobiłem tylko serwis i smarowanie zacisków wtedy. Nie mam żadnego problemu z działaniem ręcznego do dziś mimo tego więc czy jest sens wymieniać te linki.
Dzięki za odpowiedź. To jakiej firmy dokupiłeś ?
Kupuj i zakładaj śmiało
Tak jak opisywałem, za krótki jest ten metalowy odcinek i wypadają.
Po lewej to co kupiłem, po prawej to co powinienem był kupić...
Ale póki co wszystko działa po moich patentowych poprawkach![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Gdyby ktoś miał możliwość wrzucić fotkę oryginału czy to jest na pewno polski Linex?
KrisB jaką linka kupiłeś? zdecydowałeś się na Linexa? Były problemy tego typu jak opisywał AirAjti? Ostatnio byłem w ASO i rozmawiałem właśnie o linkach i właściciel powiedział żeby kupić tylko i wyłącznie oryginały (temat przerabiany - rozmawiałem tez z mechanikami). W jego ASO cena 240 sztuka ale można u Litwinów (fiatautoparts) kupić za 130 sztuka. To i tak 2 razy tyle co za Linexa na allegro.