Trasa 95% miasto 5%, oponki 205,55 r 16 pzdr
Trasa 95% miasto 5%, oponki 205,55 r 16 pzdr
Wpisując się w trend jak to nasze auta mało palą
![]()
Ostatnio edytowane przez sebsob ; 14-11-2014 o 09:50
Jeśli to wynik z 2.4 to miałeś z góry i jechałes cała drogę na 6b bez gazu![]()
Wystarczy zresetować komputer podczas jazdy autostradą i jechać przez chwilę 84km/h
... i cieszyć się "niskim spalaniem"![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Ejże ejże - skąd te kalumnie?
Licznik dzienny wyzerowany podczas tankowania - średnia odnosi się do tego dystansu
PS. Ja OCZYWIŚCIE podtrzymuję dane dot. spalania mojej Alfy jakie udostępniałem już w tym wątku![]()
Jest to możliwe![]()
silnik nie musi się rozgrzewać, tylko się raz rozpędzić do tych 90-100km/h i tak jechać.
Jak kupiłem swoją 2.4 to z wypalaniem DPFu (chociaż wtedy nie wiedziałem co się dzieje) auto po blisko 400km pokazało spalanie 6.2... niestety nie pamiętam średniej prędkości, ale było to gdzieś w okolicach 70km/h (szacunkowo czas do km).
I nawet się przy dystrybutorze pokrywało w miarę![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Nie jestem w stanie zbliżyć się nawet do 7.0/100km w 2.4, a nawet jesli w trasie uda mi się osiągnąć jakies 7.2, to i tak wystarczy kilka ostrzejszych wyprzedzań i średnie wraca do normy, czyli jakies 8.5
Bo miasto to zależnie od zakorkowania 10-13 l
U mnie na trasie Tychy-Łódź średnia 9,1 Łódź - Tychy średnia 9,6 bez szaleństwa ale dynamicznie w drodze powrotnej ( 159 1.75 TBi zimówki 225/50R17 )
witam,
mam pytanie o spalanie AR 159 SW 2,0 JTDm 136KM z DPF- przy jeździe trasa/miasto 65%/35% (spokojne dojazdy do pracy z prędkością na trasie 100-120km/h)komputer pokazuje średnie spalanie 7,5 L, kolega jeździ tą samą trasą z podobnymi prędkościami ma Audi A4 B8 z dieslem 2,0 170KM i pali mu o prawie litr mniej? Moim zdaniem przy mojej mocy silnika powinien palić ok 6,5 - wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę.
Ostatnio edytowane przez knietek ; 14-11-2014 o 18:17
Jeżdżąc 25 km w jedną strone do pracy z czego prawie połowę czasu auto się rozgrzewa z podobnymi proporcjami miasto/trasa z czego prędkości w okolicy 70km/h spalanie jak Twoje 7,5