2.4 100% miasto przy -5st do -10st, krótkie odcinki w zasadzie do złapania temperatury - 11,9l/100km
2.4 100% miasto przy -5st do -10st, krótkie odcinki w zasadzie do złapania temperatury - 11,9l/100km
Po mieście (warszawskie korki, średnia prędkość 24 km/h) 2.0 JTDM 170 km pali mi około 10 l/100 (komputer pokazuje około 0,6 więcej), latem jest podobnie. Na autostradzie przy rzeczywistej prędkości 130 km/h (na liczniku niecałe 140) komp pokazał 9,4 l/100 (kiedyś było chyba nieco mniej). Przy bardzo spokojnej jeździe za miastem (80-100 km/h) pokazuje 7,0 l/100.
Generalnie bardzo dużo w porównaniu do wartości deklarowanych przez producenta. Inne 2.0 JTDM 170 też tak mają?
u minie spalanie 80% trasy 20% miasta jazda do 120 bez szaleństw 5,5 litra, jazda normalna, czytaj dynamiczna na tej samej trasie 7 litrów. Warunki pogodowe-aktualne.
Kto powiedział,że program się robi po to by cały czas trzymać pedał w podłodze ?
Przejedź się kiedyś trasą Ełk-Olecko-Giżycko-Kętrzyn.Tam nie da rady jechać więcej niż 110,kupa zakrętów ,stąd spalanie takie jakie podałem.Zresztą mieszkasz w wielkopolsce,ja na podlasiu,wniosek sam możesz wysnuć gdzie sa lepsze warunki do jazdy
Osobiście uważam,że nie ma sensu jeździc 2.0 do 100km/h ponieważ przy 120 spali jakies 0,5 litra wiecej,czyli oszczędamy tyle co nic,a jazda jest o wiele płynniejsza i zdrowsza.
Aha,żeby jeszcze nawierzchnia była dobra...Zgodzę się,że zakręty są super,ale na nich nie przycisniesz,a gdy dodamy fatalny stan asfaltu,to dopiero robi się nam gorąco gdy wpadamy z dziury w dziure.
Na dłuższą metę,wolę jednak klasyczną "nudę" z cyfrą 140 na zegarze i piekną,dwupasmową prosta po horyzont.
a tak wogóle to polecam:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Droga_w...%B3dzka_nr_387
tam bym chciał mieszkać![]()
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen