Samochód stoi w warsztacie, sprawdzą jeszcze bodajże koło pasowe od kompresora klimatyzacji bo podobno ma bicie (jest skrzywione). Może to to skoro Ty ze słuchu z kompa nawet masz podejrzenie.
Jestem z Warszawy.
Samochód stoi w warsztacie, sprawdzą jeszcze bodajże koło pasowe od kompresora klimatyzacji bo podobno ma bicie (jest skrzywione). Może to to skoro Ty ze słuchu z kompa nawet masz podejrzenie.
Jestem z Warszawy.
Witam. I mnie dopadł efekt gumowania. Na postoju ciężko jest obrócić kierownicą, po dodaniu gazu jest zdecydowana poprawa czy to znaczy że pompą wspomagania umiera? Czy w 156 też były wadliwe zbiorniki?
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Na początek wymień płyn
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Orientuje się ktoś ile płynu wchodzi do układu?
Dwie litrowe butelki dexron 3 załatwią sprawę, jeszcze nieco zostanie
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Dzięki za info. W moim przypadku podejrzewam że nie skończy się na oleju, czym charakteryzuje się uszkodzony zbiornik?
Ok wiem już.
U mnie właśnie gdy silnik zimny to jest lepiej. Dopiero jak osiągnie temp zaczynają się cuda. Ale zobaczę co będzie po wymianie oleju.
Ostatnio edytowane przez dam156SW ; 17-07-2015 o 08:43
Na zimny silniku u mnie było ok. Po paru minutach zaczęło buczyć. Wymieniłem zbiorniczek i jest dobrze. Sitko w zbiorniczku po prostu zaczeło latać.
Z tym że ja mam problemy z przekreceniem kierownicy po rozgrzaniu. Ale zwrócę uwagę na to autko dzisiaj. Ale płyn się nie pieni,cóż zobaczymy pozniej.
W 156 jest inny zbiornik
Ogólnie jak patrzę na 159 i 156 to uważam, że to stare było dużo lepsze![]()