U mnie buczenie było związanie właśnie z tą osłoną.
U mnie buczenie było związanie właśnie z tą osłoną.
Wiem że to nie pod ten temat ale mam problem dzisiaj jak jechałem to zapaliła mi sie kontrolka check. Podłączyłem pod fes'a i wyszedl błąd P2081, nie moż ago skasowac. Jakieś propozyje ?
zajrzyj tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/147/...lad_p2081.html
Zamówiłem już zbiorniczek w ASO. Z racji tego, że w starym zbiorniku jest czerwony płyn to kupiłem też zamiennik Tuteli GI/E. Tylko nie wiem czy ten zamiennik będzie dobry. W sklepie zapewniono mnie, że ten olej powinien się nadać i że ma te same właściwości co Tutela GI/E. Mam zatem pytanie, czy olej do wspomagania firmy K2 ATF III D nada się do uzupełnienia ewentualnych ubytków oleju po wymianie zbiorniczka? Czy ktoś miał styczność z tym płynem?
Na etykiecie jest napisane, że spełnia wymagania jakościowe norm: GM DEXRON III, MB 236.1, ZF TE-ML 09, 14, M2C 166H, MERCON, ALLISON C-4, CAT TO-2
Pozrawiam
Tak każdy dexron 3 będzie ok
Elo dopadła mnie przypadłość zwana zbiorniczek ( przynajmniej tak myślę po przeczytaniu wątku ) . Pieni się w zbiorniczku jak auto na chodzie ( jeszcze nie wyciska bo dzieje mi się tak dopiero dzionek - z nienacka ) , po postoju jak zapale auto to cisza ,dopiero po chwili zaczyna się odzywać . No i pytanko : W TUR Bytom - nie ma ( w ogóle te ASO jakieś niechętne do współpracy bo już wcześniej byłem ze skrzynią u nich i "weż Pan wylyz " ) , Ganinex Katowice -130pln ale muszę podjechać , zaliczkować i za 2-3 dni do odbioru . Wie który gdzie w obrębie Bytom-Katowice-Gliwice dostanę takie cuś nowe od ręki???
No i druga kwestia : Nie słyszałem by taki problem występował w Vectrach C Cdti ( czyli ten sam motor co u nas ) i się zastanawiałem nad założeniem zbiorniczka z Vectry . Coś ,ktoś???
Miałem te zbiorniki, ale ostatnio nikt nie przyjeżdża z tym jedynie chyba wtorek jest realny nazar
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
Co do buczenia, to przeczytaj ten temat. Post nr 4 u mnie załatwił sprawę.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...st1535284.html
Nazar masz aktualnie zamontowany poliftowy zbiorniczek? Bo w tych właśnie pozmianowych uszkodzenie zbiornika nie występuje.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nie. Moja Alfa ma na nieszczęscie date rejestracji maj 2008 i w papierach Holenderskich 2008 ale jest z wczesnego 2007 czyli przedlift.
PS. Czyli w poliftowym zbiorniczku zmienili konstrukcję samego zbiorniczka? Jak tak to nie ma problemu i kupię w ASO . Pytam o Saaba i Vectrę bo mają zwyczajne zbiorniczki a ten sam silnik co w Alfie.
Ostatnio edytowane przez Nazar ; 24-05-2015 o 08:30