Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Romeo Avatar dawidmk7
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    166 2.5 V6 Distinctive 00r.

Domyślnie

Ja to zawsze powtarzam, że nie ma co posyłać kogoś na sprawdzenie bo czym jest te 200-300zł w porównaniu do ceny samochodu? Jak ktoś naprawdę szuka takiego auta to pojedzie i sprawdzi sam. najwyżej wróci uboższy o kilka setek. Taka sama sytuacja była jakiś czas temu z 147 GTA gdzie kolega forumowicz bardzo chciał poznac zdanie osób trzecich na temat alfy a samemu jakoś sie nie rwał by ją obejrzeć. Dla mnie śmiech na sali ale to moje zdanie, nie kązdy musi się zgodzić...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar marian666666
    Auto
    166 2.5 V6

Domyślnie

znaczy tak, ja to zawsze robie tak
    telefonicznie sprzedający mnie zapewnia, że: to działa super, to działa super, tutaj nie był bity, nie ma rdzy itd

no i jak tak wszystko super i bezproblemowo potwierdzi 5 razy, to myśle że szanse dobrego zakupu zwiększają się bardzo

oczywiście bardzo ważna jest historia auta, najlepiej kontakt do osoby ostanio autem jeżdżącej, komisy przecież muszą mieć takie namiary

Użytkownik Romeo Avatar maicher
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    156; Giulietta; Spider i jeszcze cośtam

Domyślnie

Ta 3,2 zdaje się być fajna. Ale co za pomysłowy Dobromir zainstalował na podsufitce to obrzydliwe plastikowe badziewie?!
    Jedno jest pewne - fan marki to to nie był.

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Masa ja chętnie pojechałbym sam
    Ale w PL będę dopiero w kwietniu także do tej pory mogę polegać tylko na kimś chętnym kto pojedzie

Gadałem ze sprzedającym ale poza zachwalaniem i informacjami ze ta alfa ma wszystko nic więcej się nie dowiedziałem
    Bo wiadomo działa super, nie bita, nic nie stuka, nie puka, panie jak nówka z salonu, niemiec plakał jak sprzedawał

I takie to gadanie z handlarzem

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Mi też się zdaje fajna i jeśli ktoś faktycznie, naprawdę szuka i chce 166 3,2 to już powinien dawno ją testować. Wielkiego wyboru nie ma, a będzie coraz mniejszy i w coraz gorszych kondycjach - kolejni użytkownicy, niejednokrotnie oszczędzający na aucie kupujący na rok, dwa i "podaj dalej", pokręcone i tajemnicze historie itd itp.
    Jedynie to LPG.., no warto historię zbadać ewentualnych innych oszczędności na niej.
    Ale ludzie - za 19tys ! ,a niech i nawet plus 5-8 na początek (zawieszenie, rozrząd, nagrzewnica, hamulce, klima niespodzianki) i mamy wóz ze świetnym charakternym V6, super brzmiący, fajnie się prowadzący i pięknie prezentujący. No, powiedzmy sobie szczerze - deska zalatuje trochę niestety stylem lekko emeryckim i latami 90tymi, z tym swoim zielonym podświetleniem ale w szarościach jej jeszcze całkiem, calkiem.
    Właśnie to szare wnętrze - chyba najlepsze w 166 (jak przemalować beżowe na takie ??? )
    Ale wracając do omawianej tu oferty - nie wiem, czy są inne - w tej cenie takie auta jeszcze - z takim brzmieniem, takim silnikiem.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Wielkiego wyboru nie ma, a będzie coraz mniejszy i w coraz gorszych kondycjach - kolejni użytkownicy, niejednokrotnie oszczędzający na aucie kupujący na rok, dwa i "podaj dalej", pokręcone i tajemnicze historie itd itp.
    Bardzo dobrze napisane! Trafiłes w 10
    [C

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    No, powiedzmy sobie szczerze - deska zalatuje trochę niestety stylem lekko emeryckim i latami 90tymi, z tym swoim zielonym podświetleniem
    No wiesz, jak możesz!
    Primo lata '80 i '90 to najlepsze lata, a po drugie czerwone akcenty w podświetleniu zegarów robią robotę
    Zresztą, zdecydowanie wolę to zielone niż niebieskie a'la Golf
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Znawca Avatar criss2007
    Mieszka w
    Nowa Sól / Zielona Góra / Kożuchów
    Auto
    Jest: Alfa 166 3.0 V6 24V Był: Alfa Gtv 2.0 T.S '96

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    No wiesz, jak możesz!
    Primo lata '80 i '90 to najlepsze lata, a po drugie czerwone akcenty w podświetleniu zegarów robią robotę
    Zresztą, zdecydowanie wolę to zielone niż niebieskie a'la Golf
    a jak komuś nie pasuje zielone, to zawsze może zmienić na inne. W zrób to sam jest cała fotorelacja

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał criss2007 Zobacz post
    a jak komuś nie pasuje zielone, to zawsze może zmienić na inne. W zrób to sam jest cała fotorelacja
    Źle poskładam i będzie trzeszczeć , będzie porysowane, o nie

No niestety, 166tki nie są bez wad i nie można ich zbyt bezkrytycznie i dzihadowo widzieć (źle rozwiązana wentylacja wnętrza skutkująca parowaniem nadmiernym szyb w pewnych okolicznościach, wystrój wnętrza i deski z tymi zielonkami, rodzaj skóry kierownicy (brrr...), nawigacja bez map, cieknąca nagrzewnica, stukające fotele pasażera, marnie wykonane malowanie ( czy co to jest - jakaś zewnętrzna powłoka plastikowa? ) części elementów przynajmniej w beżowej wersji, o i takich "smaczków" trochę się znajdzie, żeby za słodko nie było ) .

Ale ma też pare zalet - np. fajny schowek na środku deski

A poważnie, jak wszystko - ma wady i zalety, na szczęście przynajmniej w przypadu V-ek o wadach łatwo zapomnieć po odpaleniu !

Użytkownik Pirat drogowy Avatar marian666666
    Auto
    166 2.5 V6

Domyślnie

Byłem , widziałem , jechałem. Czekam na symboliczny przelew od zainteresowanych, bo jest o czym opowiadać : >