dokładnie, tez lubie jak ten traktorek ryczy jak sie dorzuci do pieca
dokładnie, tez lubie jak ten traktorek ryczy jak sie dorzuci do pieca
patrząc trzeźwo na oba silniki ekonomiczniejszy wydaje się JTD lub mJTD na dzisiejsze warunki paliwowe.
Jak już wcześniej pisałem nie trawiłem klekotów wogóle, ale do JTD zaczynam się powoli przekonywać.
Pewnie bym nigdy nie spojrzał na 166 w dieslu gdybym się nią wcześniej nie przejechał.
Co do dźwięku silnika, to rzeczywiście miło brzmi. powyżej 2500 prawie jak nie diesel
Ostatnio edytowane przez firstone ; 11-10-2011 o 12:59
Mój kolega zawsze jak do mnie wsiada to wyłącza radio i mówi żebym dał trochę po garach bo ładniu mu bulgocze silniczek
a prowadziłes juz 166 ?? czy na razie tylko tak po prostu pytasz bo Ci sie podoba
jak nie to najpierw sie przejedz.... ja sie zakochałem po przejechaniu 150 m a po 200 wiedziałem że bedzie moja.
Ja miałem to samo co pampik
Jazda 166 to czysta przyjemność
Jam mam Alfę do sprzedania, ale 2.0V6 turbo. Jak coś to pisz.
Kolego Wedus,
z całym szacunkiem:
Jeżeli stwierdzasz że 10L ropy dla silnika 2,4 JTD 5 cylindrów to dużo, to błagam pokaż mi samochód który przy tej masie i mocy silnika spali mniej !!! Rzeczywiste pomiary a nie dane katalogowe rzecz jasna
Jeżeli myślisz o gazie dla 2,5 V6 to poniżej 15-16L nie zejdziesz.
Miałem okazję posiadać 166 2,4 JTD 150 KM więc niby wszystko super dynamika, praca silnika itd. Ostatecznie i tak padło na V6 tyle tylko że 3,0 i niestetyponiżej 17-18L PB98 zejść nie mogę w mieście.
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
też lubię jak mruczy rzędowa piątka, a z tym spalaniem to trochę dużo wam wychodzi, ja jak lece do pracy 200km/h to mi pali 7,6l/100km. 8l to max . a do pracy mam 56km i kiedyś zrobiłem tak że nie przekraczałem 100km/h i mi wyszło spalanie 4,7l gdzieś mam zdjęcie w telefonie wyświetlacza z danymi spalania. zrobiłem to bo powiedzieli że 2,4 JTD to duża pojemność i nie da się zejść poniżej 5,5lpolecam 2,4 JTD
dlatego tez na początku przytoczyłem taką mała ciekawostkę że mi w dwu i pół litorwym silniku z 5 cylindrami wyszło spalania na poziomie 5.8 a tacie narzeczonej 6.1 w 1,4. Także 2.4 jest bardzo szczedny jak na swoje możliwości i gabaryty auta a na dodatek po prostu daje radę z tą masą blachy
Jeżeli już poruszamy rekordy spalania w trasie to również mogę potwierdzić, że da się zejść poniżej 5l. Ale i tak nikt w to nie wierzy dopóki nie zobaczy na własne oczy........
Wszystko zależy od stanu silnika, opon, kierowcy oraz warunków na drodze.
Ostatnio edytowane przez firstone ; 11-10-2011 o 15:53