sie nie mylisz tomaz4,5 tysiąca haha... Dobre dobre.
sie nie mylisz tomaz4,5 tysiąca haha... Dobre dobre.
z tą ceną to nie do końca tak różowo,dochodzą opłaty a te w przypadku auta z takim silnikiem wyniosą grubo ponad 2000,no i już mamy 6500,do tego felgi i już 8000.Nie wiem właśnie jaką opcję wybrać,kupić auto wypicowane czy lepiej kupic coś taniego i dopieścić własnoręcznie,przynajmniej bym wiedział że mam zrobione uczciwie.
O tym co trzeba zrobić w silniku benzynowym się nie wypowiadam (ale rozrząd na pewno), ale zawiechę trzeba zrobić na 100% w każdej sprzedawanej 166-tce. Koszt dobrze zrobionego zawieszenia to w tej chwili ok. 5 tys.
Nie no trochę się zapędziłeś z tymi 5k. Spokojnie można na aukcjach i na forum kupić taniej części a w miarę ogarnięty mechanik je wymieni. Nie ma co straszyć ludzi - 3k to już górna granica i to na częściach TRW.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
No nie wiem, czy się zapędziłem. Policzmy:
wahacze góra TRW - 180 zł/szt x 2 = 370zł
wahacze dół TRW - 400 zł/szt. x 2 = 800zł
końcówki drążków TRW 88 zł/szt. x 2 = 176zł
gumy stabilizatora 14zł x2 = 28 zł
łączniki stabilizatora 57zł x 2 = 114 zł
tuleje wahacza (Lamforder na zwrotnicy) 2 x 220zł = 440 zł
tuleje tylnej belki 4 x 85 zł = 340 zł
gumy i łączniki stabilizatora = 198 zł
to moim zdaniem trzeba wymienić zawsze, części razem: 2410 zł
ja wymieniłem jeszcze zetki, banany, drążki ustawcze geometrii i linki ręcznego - części 1150 zł
Oczywiście tych elementów za 1150 nie trzeba wymieniać wszystkich, ale coś tam na pewno będzie do zrobienia.
Nie wspominam nawet o sprężynach i amortyzatorach.
Ale zakładając nawet optymistycznie, że do wymiany będzie tylko "kanon" za 2,5 tys to ciężko będzie znaleźć mechanika, który zrobi zawiechę za 500 zł.
Nie straszę, tylko się dzielę doświadczeniemWszystkie ceny, które tu opisałem zapłaciłem w lutym tego roku przy okazji remontu mojego auta.
Powiedzmy ze szukajac glebiej rabaty sraty itd plus nawet 1000 dla mechanika to dalej tylko 3,5k a nie 5k. Ale dobra nie ma sie co spierac czyja racja. Mowie tylko ze nie ma co zawsze przyszlych nabywcow tak bardzo straszyc bo da sie taniej i nie zawsze wszystko trzeba wymieniac. Mozna tez najpierw zrobic tyl a potem przod czy jakos tak![]()
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
no, można![]()
Rozumiem ze to aukcja pogladowa??jest napisane ze zarejestrowane w DE a rejestracja PL
Miala byc czarna tkanina a na fotkach skora
Czego to ludzie nie wymyslą zeby sprzedac samochod
Powiem tak , kiedys tez szukalem jak najtaniej ale jak zobaczylem na zywo tanią 166 to sie wystraszylem (fotki nie oddają faktycznego stanu) Wszytsko do czego sie dotknąłem to sie ruszało, odpadało, rdzewiało, bylo pękniete, uszkodzone, nie działało... Taki samochód kupuje sie dla radosci z jazdy a nie zeby ciagle go naprawiac a i tak sie nie naprawi... bo do stanu fabrycznego trudno wrocic a czasem jest to nawet niemożliwe...
Ostatnio pojawiły się ( moim skromnym zdaniem) dosyć ciekawe propozycje:
1. http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...237aacdd;r:;s:
2.http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C23892485.html ( przerobiona na wersje po lifcie)
Czy może już ktoś miał okazje rozmawiając ze sprzedającymi lub oglądać na żywo?![]()
Ja np w 156 i teraz w 166 wszystko robie sam z kolega.Jest troche wiecej roboty jak sie dokladnie nie wiem co i jak ale wszystko powoli da sie ogarnac zamiast placic mechanikowi za wymiane kupuje na sobote 4 leszki lub Krupnik 0,5 i wszystko smigaTak sie teraz wymadrzam a nie kazdy ma tak jak ja garaz i kanal;/ No ale jesli macie to czemu nie probowac.Kasiora zostaje nam w kieszeni
"Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson