Pagina 5 met 5 De eersteDe eerste 12345
Resultaten tonen van 41 Aan 50 met 50

Onderwerp: Kontrolka wtryskow

velpol
    Een gast

Domyślnie

Offerte Wrote Parzi
    i mowisz,ze jak pod kompa podlaczales to nic nie wykryl grzyb jeden?
    Ależ wykrył awarię sondy,która była wymieniona m.in. z tego niby powodu i niestabilnej pracy ok 8 miechów temu tylko że koleś zapomniał skASOwać błędy. Zaraz po tym jak to zrobił powiedział że za jakiś czas powinna przestać się zapalać a tu nic - żadnej zmiany no i kasa w błoto. Musze chyba znaleźć lepszego monteura-u nas w O-ce niestety alfa romeo to taka sama rzadkość jak mechanicy się na nich znający. Żaden z tych, których odwiedziłem nie potrafi mi pomóc (tylko by golfy naprawiali).

› Więcej...: licht spuitgieten

De gebruiker De Alfa en de Omega
    Hij sloot zich aan bij de
    06 2008
    Woont in
    Kedzierzyn-Kozle, Polen
    Auto
    AR 145 1.6 boxer '96 en AR 147 1.9 JTD 8v '01

Domyślnie

No a jak ze spalaniem, bo domyslam sie ze przed wymiana palil Ci wiecej?
    Blijkbaar, Henry Ford had genomen zijn hoed af als hij ontmoette zijn Alfa Romeo en Ferrari Enzo die dag toen hij versloeg de alpha, hij huilde als een kind.

De gebruiker Dwusuwowiec
    05 2008
    Woont in
    Tarnów
    Auto
    146 1,6 Ts 2000

Domyślnie

Offerte Wrote Proteus
    Więc u mnie jest inaczej. mam RZĘDOWĄ 2.0 16V Ti i licht is wtrysku gaśnie dopiero po odpaleniu Motora. computer jest sprawny w sofcie też nie ma błędów. Sprawdzane w serwisie. Tak jest ustawione fabrycznie.
    1,6 16V 2000r i gaśnie po przekreceniu kluczyka na zapłon po ok 4 sek, w mojej instrukcji pisze że tak ma być, może od rocznika to idzie , pozdro

Warszawiak
    Een gast

Domyślnie

Dit licht is wtryskow to jaki check engine czyli jak się pali to może być wiele rzeczy niesprawnych?

De gebruiker Dwusuwowiec
    05 2008
    Woont in
    Tarnów
    Auto
    146 1,6 Ts 2000

Domyślnie

mi po wizycie u monteura(czasami świeciła licht is en Motoriem telepało) i podpięciu pod kąpa wyszło że sonda lambda uszkodzona i przepływomierz powietrza, ale od czasu jak byłem u tego mechanika jeszcze raz zapaliła sie ta kontrolka, a teraz spokuj już 3 miesiące mam, takze podejrzewam że gdzieś chyba coś nie łączyło czy coś w tum stylu a jak się poruszyło to się naprawiło, no sam nie wiem, jak narazie mam spokuj

przemekj23
    Een gast

Domyślnie

Ja tez mam problem z licht is wtryskow,zapala sie powyzej 3500 obrotow i zaraz gasnie jezeli obroty Motora sie zmniejsza ,co to moze byc ? dostalem jedna podpowiedz ze zawiesil mi sie cap lock ,co to jest ? szukalem ale nic nie moge znalesc ;//

VIP Wielrenner Avatar b.piotrus
    05 2008
    Woont in
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

Możliwe, że masz do czyszczenia kierownicę geometrii w de Turbosprężarce- poszukaj coś na ten temat, lub coś na temat zaworu EGR, no i oczywiście przepływomierz- poszukaj coś w tych tematach. W okresie ostatniego miesiąca dwóch, dużo było na ten temat, najeen deel van deej posty z JTD w tytule
    Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,

Tipo14000
    Een gast

Domyślnie

Hallo

Mam ciekawy problem z moją alfunią . Po odpaleniu autka w obecne mroźne dni , po kilku chwilach , czasami p dłuższym czasie , czasami wogule , zapala mi się licht is wtrysku ( marchewa ) . Wszystko fajnie ,tylko ,że u mnie natychmiast po zapaleniu się kontorlki , automatycznie , bez mojej ingerencji wzrastają obroty Motora do 2500/min czsami minimalnie więcej ale ogólnie 2500/min i na tyle się utrzymują ... natychmiast wyłączam silnik , odpalam i do ponownego odpalenia de motor wszystko jest OK . Autko chodzi bez zarzutu , spalanie latem do 11 litrów , teraz minimalnie więcej ale 13 nie przekracza .

Czy ktoś miał identyczny przypadek ?

Dodam , że kontrolka wtrysku gaśnie mi po odpaleniu auta , zawsze tak było , wcześnie nie było problemów z marchewką . Autko jeździ i zachowuje się idealnie .

Hartelijke groeten

David

De gebruiker Alfista Avatar lesio146
    12 2006
    Woont in
    Szamotuły (Pyrlandia)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Offerte Wrote Tipo14000
    Hallo

Mam ciekawy problem z moją alfunią . Po odpaleniu autka w obecne mroźne dni , po kilku chwilach , czasami p dłuższym czasie , czasami wogule , zapala mi się licht is wtrysku ( marchewa ) . Wszystko fajnie ,tylko ,że u mnie natychmiast po zapaleniu się kontorlki , automatycznie , bez mojej ingerencji wzrastają obroty Motora do 2500/min czsami minimalnie więcej ale ogólnie 2500/min i na tyle się utrzymują ... natychmiast wyłączam silnik , odpalam i do ponownego odpalenia de motor wszystko jest OK . Autko chodzi bez zarzutu , spalanie latem do 11 litrów , teraz minimalnie więcej ale 13 nie przekracza .

Czy ktoś miał identyczny przypadek ?

Dodam , że kontrolka wtrysku gaśnie mi po odpaleniu auta , zawsze tak było , wcześnie nie było problemów z marchewką . Autko jeździ i zachowuje się idealnie .

Hartelijke groeten

David
    problem jakiegos czujnika.spalania malego to raczej nie masz.ja pojechalbym na kompa i wiedzial wszystko.pozdrawiam
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

kris
    Een gast

Domyślnie

Hallo
    Mam Alfę Romeo 156 1.9 JTD jakiś czas temu zapaliła mi się kontrola wtrysku podczas station i nie gaśnie.Podpinałem do kompa był błąd czujnik temperatury cieczy,czujnik został wymieniony a licht is nadal świeci.Auto zachowuje się normalnie tylko ta kontrolka.
    Jak było ciepło Sierpień Wrzesień to ta kontrolka zapalała się czasami a po jakimś czasie sama gasła.

Soortgelijke onderwerpen

1. [146] alfa 146 1.4 ts licht is de injectie wordt niet op benzine
    Gemaakt door sylwunio1989 in de sectie 145/146/155
    Reactie: 5
    Last post/Auteur: 24-12-2011, 11:39
  2. [146] Licht en de injectie water ???????
    Gemaakt door remi200833 in de sectie 145/146/155
    Reactie: 5
    Last post/Auteur: 06-01-2011, 22:40
  3. Reactie: 3
    Last post/Auteur: 27-11-2008, 16:25
  4. Het probleem met de inspuitregelklep boven 3500 rpm. JTD
    Gemaakt door przemekj23 in sectie 156
    Reactie: 7
    Last post/Auteur: 26-11-2008, 22:27
  5. De injectie van het licht verlicht de hele tijd ....
    Gemaakt door Lukas469 in de sectie 145/146/155
    Reactie: 2
    Last post/Auteur: 28-10-2007, 19:27

Labels voor dit onderwerp

Machtigingen

• U kunt niet nemen van een nieuw onderwerp
  • U kunt niet berichten schrijven
  • U kunt niet bijlagen toevoegen
  • U kunt niet Bewerk uw berichten
  •  
Schokdempers