Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Temat: Alfa Romeo 159 jako pierwsze auto

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Nie rozumiem- jak można być za młodym albo za starym na jakieś auto? Skąd te podziały? Jeśli stać go, chce mieć 159 i czuje ten model, to czemu nie?

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Moze nie widzial GT ?

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

A ja uważam że 159, jako pierwszy samochód to dobry wybór. Jest to samochód względnie nowy, bezpieczny, który (jak dla mnie) kosztami serwisu nie przeraża, w porównaniu do innych samochodów tej klasy, z podobnych roczników.

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Ja sądzę, że szkoda auta jak dopiero zaczynasz. Zachowaj sobie pieniądze, wrzuć na lokatę i kup za kilka tysięcy cokolwiek by się nauczyć. Po kursie i egzaminie jeździć niestety nie będziesz potrafić a szczególnie dużym autem klasy średniej. Jak przejedziesz pierwsze 100 000 km w życiu to kup auto klasy średniej czyli na przykład 159-tkę. Po prostu poobcierasz, porozbijasz, zajedziesz sprzęgło i tyle z tego będzie. Taka jest moja opinia zrobisz co wolisz. Ale szczerze odradzam. Jeszcze będziesz mieć na to czas.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

hahaha ale rady.Wezcie sobie schowajcie takie porady.Niech chlopak robi na co ma ochote.Ja mialem 307(3 lata),rok jezdzilem 407 pozyczona od matki,a teraz mam 159.Kierowca jakos strasznie doswiadczonym nie jestem bo zrobilem ok.50-60 tys km i jakos nie rozwalam aut,nie zajezdzam sprzegla,nie obcieram aut ale DBAM O SAMOCHOD I CIESZE SIE NIM!!!

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Ja mam 21 lat jeździłem lanosem 3 lata i potem przesiadka na 159
    Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    hahaha ale rady.Wezcie sobie schowajcie takie porady.Niech chlopak robi na co ma ochote.Ja mialem 307(3 lata),rok jezdzilem 407 pozyczona od matki,a teraz mam 159.Kierowca jakos strasznie doswiadczonym nie jestem bo zrobilem ok.50-60 tys km i jakos nie rozwalam aut,nie zajezdzam sprzegla,nie obcieram aut ale DBAM O SAMOCHOD I CIESZE SIE NIM!!!
    A naprawdę nie warto zaczynać od czegoś o kilka klas lepszego niż auto egzaminacyjne z zerowym doświadczeniem. A szczególnie jeśli chłopak mieszka w dużym mieście (mój przykład Warszawa) gdzie trzeba mieć już jako takie zdolności by lawirować między autami
    A co do "młodego przedsiębiorcy"... Jak osoba mająca ograniczona zdolność do czynności prawnych może być przedsiębiorcą? Małoletni nie może być przedsiębiorcą wg wyroku NSA z 19 stycznia 1998 r., II SA 1238/97,
    Ostatnio edytowane przez UniqueSilver ; 22-10-2012 o 15:35

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

dobra wiem ze nie chcemy zeby bylo za duzo 159 bo chcemy byc oryginalni i cieszyc sie tym ze sie ludzie ogladaja.Wiem ze chcemy zeby te auta nie spowszednialy jak passaty itp ale dajmy sie chlopakowi cieszyc 159.Rozwali to rozwali jego pieniadze a nie Twoje,moje.Dlaczego mu odradzacie??

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Pytał o opinię jedni odradzą bo cośtam a inni polecą bo cośtam. Po to jest dyskusja a wybrać musi sam. Tak samo można spytać czemu mu polecasz

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Kolega nie pytał czy 159 to dobre auto jako pierwsze, tylko o konkretne wskazówki ceny/sinika/eksploatacji/pomocy w wyborze konkretnego egzlemplarza. Także wygląda na to że decyzje już podjął i szuka konkretnie 159, a tylko chce się coś wiecej o niej dowiedzieć.
    A dwa nie znacie jego "umiejętności" więc po co komentarze że 159 to "za dobre" auto na początek.
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Umiejetnosci moze duze ma ale doswiadczenie zerowe ;-) zreszta jako starszy kolega przedsiebiorca polece mlodszemu koledze przedsiebiorcy nie generowania na poczatku dzialalnosci aż takich kosztow tylko wypracowac takie przychody by było go stac na leasing finansowy, bo operacyjny się nie oplaca. A zbyt duzymi kosztami kladzie się dzialalnosc na starcie. Ponad polowa firm pada w ciagu pierwszych pieciu lat przez źle zarzadzanie. A te kase polecam zainwestowac w marketing albo inwestycje finansowe. Jakbys mial kolego jakies pytania co do prowadzenia firmy to zapraszam na priv, pomoge.

Sent from my BlackBerry 8520 using Tapatalk