Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: Alfa 159 SW 150KM 2008rok zna ktoś?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar emisieq81
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 150KM 2009

Domyślnie Alfa 159 SW 150KM 2008rok zna ktoś?

Witam , jesteśmy z żoną na etapie kupna-poszukiwania 159 , koniecznie musi to być Sportwagon, silnik jaki bierzemy pod uwagę to 1.9 150 KM no i najlepiej po od 2008 roku i najlepiej czarną ewentualnie białą. Wyposażenie, hmm też parę istotnych pozycji które chcielibyśmy by było "na pokładzie" , coś w stylu tej którą znalazłem w ogłoszeniu , zna może ktoś to autko ?? Autko na FV23% było by idealne.

link : 1 - http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ide...C25707909.html

z góry dzięki za info, może ktoś ma jakiś ciekawy egzemplarz do zaoferowania

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Jezeli chodzi o tą z ogłoszenia to:
    - nie widzę tam zadnej nawigacji,
    - telefonu tez nie ma, co najwyzej system Blue&Me
    - nie wyobrazam sobie jak kierownica moze byc regulowana w czterech płaszczyznach
    - podgrzewana przednia szyba?

Wypisywanie takich głupot wydaje się dziwne zwłaszcza ze w ogłoszeniu jest napisane iz komis zajmuje sie sprowadzaniem Alf i Fiatów.

Przy 120 tys powinien być zrobiony rozrząd i jakoś nie chce mi się wierzyć ze niemiec wpakował kilkaset euro w rozrząd zeby za chwilę sprzedać auto.
    No i na koniec cena, która moim zdaniem jest zdecydowanie za wysoka. za takie pieniądze to juz poliftową wersje mozna znaleźć. Sprawdzcie ofertę Tomka KRK. On ma zawsze kilka fajnych 159
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Dymo Zobacz post
    Jezeli chodzi o tą z ogłoszenia to:
    - nie widzę tam zadnej nawigacji,
    - telefonu tez nie ma, co najwyzej system Blue&Me
    - nie wyobrazam sobie jak kierownica moze byc regulowana w czterech płaszczyznach
    - podgrzewana przednia szyba?

Wypisywanie takich głupot wydaje się dziwne zwłaszcza ze w ogłoszeniu jest napisane iz komis zajmuje sie sprowadzaniem Alf i Fiatów.

Przy 120 tys powinien być zrobiony rozrząd i jakoś nie chce mi się wierzyć ze niemiec wpakował kilkaset euro w rozrząd zeby za chwilę sprzedać auto.
    No i na koniec cena, która moim zdaniem jest zdecydowanie za wysoka. za takie pieniądze to juz poliftową wersje mozna znaleźć. Sprawdźcie ofertę Tomka KRK. On ma zawsze kilka fajnych 159
    Przecież ta jest poliftowa navi tak myślałem że może BLUE&ME , z kierownicą to faktycznie się udali . a z szybą to z tego co się orientuję to było coś w tym stylu w AR dostępne - podgrzewana szyba tam gdzie wycieraczki "leżą" .
    Szukam takiej w skórze itp, aaa już jestem w kontakcie z Tomkiem

n3lly
    Gość

Domyślnie

Są przyciski od B&M NAV więc prawdopodbnie nawigacja "strzałkowa" jest

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

hmm

strzal pierwszy z brzegu z carservisu z wawy

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sw-...C26352971.html

tu radom wiec nie wiem czy jest sens sie pakowac ale fvat 23% jest

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jtd...C24432482.html

tutaj diler z bialegostok, ale nie wiem czy bedziesz chcial naginac tak dalek

http://www.konrys.otomoto.pl/alfa-ro...C26495893.html

poza tym jest zawsze niezawodny tomek z krakowa wiec jakos dasz rade

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

pieta
    dzięki za propozycje, ale pierwsza przekracza Nasz budżet , natomiast pozostałe to jakbyś dokładnie przeczytał mojego posta ze zrozumieniem - nie proponowałbyś szukam 1.9 150KM , kolor czarny,biały, 2.4 raczej z racji kosztów eksploatacji (spalanie,części,ubezpieczenie itp)odpada , srebrne,
    No i pozostaje ten "biedny" Radom, który powoli staje się kolejnym "zagłębiem produkcyjnym " wszystkich marek tak jak Wielkopolska.
    Z Tomkiem jesteśmy w kontakcie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał emisieq81 Zobacz post
    pieta
    dzięki za propozycje, ale pierwsza przekracza Nasz budżet , natomiast pozostałe to jakbyś dokładnie przeczytał mojego posta ze zrozumieniem - nie proponowałbyś szukam 1.9 150KM , kolor czarny,biały, 2.4 raczej z racji kosztów eksploatacji (spalanie,części,ubezpieczenie itp)odpada , srebrne,
    No i pozostaje ten "biedny" Radom, który powoli staje się kolejnym "zagłębiem produkcyjnym " wszystkich marek tak jak Wielkopolska.
    Z Tomkiem jesteśmy w kontakcie
    Przeczytalem ze zrozumieniem
    Ale czasem mozna nagiac wymagania
    Alfy z Radomia to taka sama jazda jak z Plocka niestety

Kolega kupil kiedys volvo z tego placu. Plus taki ze auta z polskiej dystrybucji, maja raport decry oraz daja pelna fakture vat

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C26028099.html

a ze jedynie 120 kucy, do cinka prosze uderzyc i za 1000 zl bedzie 150, poza tym tez cinek daje faktury vat na firme jak trzeba
    W kazdym badz razie powodzenia w zakupie

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

no i stało się Żona jako pierwsza została posiadaczką Belli 99r , 156 Berlina 1.8 TS Nero i cała w skowronkach chodzi
    mi jednak nie do śmiechu bo nie znalazłem nadal sobie 159 SW a Tomek_KRK sprzedał dwie najciekawsze.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał Dymo Zobacz post
    No i na koniec cena, która moim zdaniem jest zdecydowanie za wysoka. za takie pieniądze to juz poliftową wersje mozna znaleźć.
    Za wysoka na co ? Bo chyba nie za bezwypadkową 4-letnią 159 od pierwszego właściciela z przebiegiem ca 120 tys km* Nie mąć Koledze w głowie, pewnie on chce kupić dobre auto, a nie twór 159-tko podobny, z którym po kilku dniach od zakupu zaleje forum postami w stylu: "pomocy nie odpala", "pomocy, choinka na desce", etc.

A swoją drogą za 40 tys pln to i pewnie poliftowego Maybacha można znaleźć , z tym że jego stan będzie pewnie...lekko niezadowalający.

* o ile potwierdzą się obietnice z ogłoszenia
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Ten komis w Radomiu omijajcie szerokim łukiem Właściciel to zadufany, nawiedzony ignorant, opisy aut tak przekolorowane, że posiadają wyposażenie jakiego dany producent nawet nie stosuje. Pojechałem do niego w czerwcu oglądać Vel Satisa. Służbowo byłem, co mi szkodziło podjechać na ulicę na której jest kilkanaście komisów i obejrzeć na żywo zamiast prosić o to na necie. Samochód zostawiłem przy jednym z nich i tak z buta od jednego do drugiego. Spośród wszystkich handlarzy ten gość nawet nie dał mi się autem przejechać, tylko przewiózł mnie! Jazda wyglądała tak, że sam musiałem wyłączyć radio, a on nie zapiął pasów pomimo mojej prośby. Jak tu się wsłuchać czy coś nie stuka, puka gdy pasy piszczą i radio wyje?!? Opuści tylko tą końcówkę 900zł, a potem zobaczycie że po miesiącu zejdzie 1000zł, i tak ze 4tys zszedł na tej Renówce co oglądałem. Oczywiście jego zachowanie mnie obraziło i nawet gdyby dawał mi auto za darmo, to nie wezmę. Wiadomo że zadzwoniłem i go wyśmiałem. Dawałem mu więcej niż on obecnie chce, a samochód dalej pasie się na placu. Są komisy z życzliwymi sprzedawcami, z pootwieranymi autami. Tutaj musiałem być szczęsliwy że nie kazał mi iść 100m w pole i z daleka patrzeć jak on jedzie z dudniącym radiem Tamta Alfa stoi przynajmniej od czerwca, nie wzbudziła mojego zainteresowania.
    Tu macie komentarze o tym komisie:

http://msp.money.pl/baza-firm/kornet...m-a992688.html

Chyba że ktoś chce kupić jedyny egzemplarz w wersji Bussines
    Ostatnio edytowane przez Andree ; 01-11-2012 o 17:55