Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Temat: Moja tez gdy ktoś twierdzi że Alfa to złom.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał premek Zobacz post
    Dodatkowo opinie osób, które wiedzę o motoryzacji czerpią z opowieści szwagra, czy programów pokroju automaniaka, prasy typu auto świat, są dla mnie nic nie znaczące. Nie mając na jakiś temat wystarczającej do konstruktywnej dyskusji wiedzy nie wdaję się w nią. Jest to jednak cecha zanikająca i większości wydaje się, że wystarczy powtórzyć zasłyszane brednie, żeby uchodzić za eksperta. Nie wiem dlaczego miałbym z takimi osobami dyskutować, czy w jakikolwiek sposób liczyć się z ich opinią.
    To co wg. Ciebie jest obiektywne? Ten cały Top Gear? czy inne "pro włoskie" pisemka motoryzacyjne na punkcie niektórych jedni dostają orgazmów...

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Każdy samochód jest dobry jeśli ktoś jest z niego zadowolony.
    Co do alfy to 90% ludzi nie kupiłoby sobie samochodu z czerwoną tapicerką
    Pamiętam jak się kiedyś napaliłem na audi V8 (kurde kolejny stary niemiec z bogatym wyposażeniem ) właśnie z czerwoną tapicerką - tylko raz widziałem z taką. Chyba na zamówienie szyta. Ale potem pomyślałem sobie że będę się brzydził wsiąść do takiego "dziwkowozu"
    Jeeeeeeee aleś mi pojechał na uczuciach A jo szukoł czerwonej skóry do swojego....Ps. Ja też swego czasu sikałem po gaciach jak widziałem Audi V8 ( to dopiero rodzyn z masakrą pod maską ) ale jak już zacząłem szukać coś pod zakup to doznałem szoku jak zainteresowałem się częsciami zamiennymi , których w podróbkach prawie nie ma...A ceny do tego modelu w Aso zabijają wszystko co znam...Royce Rollsa byś taniej utrzymał ( a ja się łudziłem ,że to "taka większa 100tka " )

- - - Updated - - -

Cytat Napisał majster Zobacz post
    To co wg. Ciebie jest obiektywne? Ten cały Top Gear? czy inne "pro włoskie" pisemka motoryzacyjne na punkcie niektórych jedni dostają orgazmów...
    Heheh niema obiektywnych opini...Bo i pan prowadzący program jak Clarkson jest fanatykiem Alfy ( Ja go rozumie ) więc choćby skały srały to nie powie zle o ALfie....i to się tyczy innych programów.....i włascicieli ...i serwisów które się specjalizują , nie potrafią , lubują....
    Każde auto jest na TAK , NIE , NIE WIEM , MOŻE..... Na szczęscie nowe modele są we wszystkich markach tak samo "paściowate" pod względem awaryjności i kwestia teraz w "miłości od pierwszego wejżenia" .... Bo kto kiedyś porównałby KIA'e do VW??? Teraz Kia moim zdaniem pod względem designu wyprzedziła VW o lata świetlne....a i jakościowo skośnoocy poszli do przodu....Więc za 5-10 lat już nie będzie taka dyskusja potrzebna....

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Nie no nie możemy oczywiście porównywać alfy z czerwoną skórą do V8 z czerwoną skórą. O ile w alfie taka tapicera jest, yyy powiedzmy, normalna o tyle w V8 już chyba nie.
    A co do cen części do takiego audi to masz rację. Kosmos Teraz się cieszę że nie kupiłem...

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Ja Omron też niektórych nie rozumie co tak zaciekle bronią ALfy jeżeli chodzi o awaryjność . Ja rozumie,że "jak ktoś dba to ma" ale nie oszukujmy się ...Silniki TS z wariatorami - pomyłka - wariatory lecą , panewki lecą ( 200tkm to już duży przebieg ) , zawias - rewelacyjny trakcyjnie - tragedia w naprawie i w kosztach ....elektryka co prawda niemiecka ale szwankuje .... Z silników jedynie V6 lub JTD.... Rozumie ,że te auta (156) kosztowały sporo jak były nowe więc częsci muszą też swoje kosztować....ale ja nie stoje przed lustrem i nie wmawiam sobie....Alfa dobra , ALfa dobra.... Ja ją kocham i już a ,że nie jest idealna...Ja też nie jestem.... Ją cenie za elegancje i to ,że jak do niej wsiadam to jade bo chce a nie bo musze...Ale jezdziłem wieeellooooma pojazdami i sorry ale te pochłonęło najwiecej kasy ...BMW straciło przydomek- będziesz miał wydatki ( i porównuje auta z równych roczników a nawet starsze a nie 159 spod salonu ).... I nie linczować mnie....Chcecie opini to macie....I zróbcie sobie rachunek sumienia bo na spotach wielu dzieli moje zdanie....Chyba hasło " Alfe kupuje się sercem a nie głową " na darmo nie padło....Te auto trzeba kochać...i tyle

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Ja Omron też niektórych nie rozumie co tak zaciekle bronią ALfy jeżeli chodzi o awaryjność . Ja rozumie,że "jak ktoś dba to ma" ale [...]
    Ja ROZUMIEM
    Ty ROZUMIESZ
    On/Ona/Ono ROZUMIE
    My ROZUMIEMY
    Wy ROZUMIECIE
    Oni ROZUMIEJĄ

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Zaraz dostaniesz Nazar odpowiedź od "fana" marki że szukasz sobie wrogów

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Zaraz dostaniesz Nazar odpowiedź od "fana" marki że szukasz sobie wrogów
    Heheheh absolutnie nie.....Poprostu czasem prawda jest inna niż byśmy tego chcieli .....

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał cristoferec Zobacz post
    Słaba opinia powstała na bazie starszych modeli i przykładowo porównaj sobie niemieckie myśli technologiczne np. z 2000r., a najlepiej jakbyś usiadł sobie na początek w W. Passacie, dalej O. Omega i na koniec A. 166. Nie musisz odpowiadać jaką poczułbyś różnicę, ale ja Ci chętnie odpowiem, to tak jakbyś przesiadł się ze starego Ikarusa do niskopodłogowego Solarisa. I nie chodzi o sam komfort jazdy, lecz o wyposażenie i rozwiniętą elektronikę.
    Co miało w takim paździerzu jak Passat lub Omega szwankować z elektroniki, wyświetlacz kilometrów na zegarze ?

Era modelu 159 to już inna historia.
    jak już przytaczasz takie przykłady to tylko widać że nawet nie siedziałeś w omedze bo w niej nie ma wyświetlacza kilometrów tylko tradycyjny wskaźnik obrotowy ,a elektroniki pokładowej ma dokładnie nie mniej ani nie więcej niż 166 i w wielu aspektach jest lepsza od alfy do tego posiada odpowiedni napęd ale przeciez właściciel alfy musi udowodnić światu że jest lepszy bo jeździ alfa,żenujące.

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Dla rozładowania napięcia napisze tylko ,że co by nie było i jaka by nie była Alfa to najbardziej polubiłem w niej.....użytkowników...Bo mimo ,że też dużo oszołomów ( w tym ja ) to w przeciwienstwie do spotów w których uczestniczyłem będąc posiadaczem BMW czy VW nasze upływają w atmosferze rzekłbym rodzinnej.....spokojnej....Nawiąże do ostatniego spotu pod Go sportem w Katowicach a pózniej Punktu 44 gdzie dojechaliśmy do ekip VW i innych....Dzwonie do ziomka z mojego byłego( dawno ) VW klubu z pytaniem gdzie są bo na Go sporcie nikogo niema jeno "Alfiarze" . Dowiedziałem się ,że miejscówa spalona bo "pały zaatakowały" ale nas zapraszają na punkt 44....Na 2 ulice przed Punktem dowiedziałem się czemu "miejscówa spalona" ....Muza w parkingowych furach zagłuszała oglądającym filmy w kinie efekty dzwiękowe, na parkingu bydło , łacina .....Gośc przerobionym trampkiem na monster trucka po wciągnięciu kreski chyba zaczął po nasypach bocznych parkingu szaleć.....Ogien.....Ja już chyba stary jestem bo wole nasze grile "kopcowe" , kocyki i zamiast zgrywania karka w dresie.....pełne smiechu spoty....

Użytkownik Świeżak Avatar Michał666
    Mieszka w
    Chojnów / Wrocław
    Auto
    02' Alfa Romeo 166 2.4JTD

Domyślnie

Nawiążę do tych spotów Alfiarzy to się zgodzę w 100%. Świetna atmosfera, ludzie ogarnięci i ogólnie bardzo pozytywne nastawienie i odczucia. A byłem raptem na 6 Alfą Muszę przyznać,że to w pewnym sensie umacnia "miłość" do AR.

Dla porównania widziałem kilka zlotów jakiś Hond i VW i innych "tuningowanych" wozów - tam to tylko tani szpan i palenie gum.
    Nie mówię, że wszystkie spoty innych marek są złe, bo na przykład spotkałem paru kierowców BMW 7 jak jeździłem tatową E32 i bardzo rzeczowe rozmowy przeprowadziliśmy, i poradzili co wiedzieli

Tak to widzę

Alfaholizm - najpiękniejsza choroba na świecie. Nieuleczalna.