moge zapytać ile Ty wydałeś na swoją alfe i jaki miała przebieg w chwili zakupu? noi jeszcze coś na temat spalania najbardziej iteresuje mnie te z tras bo po takich drogach jeżdze w 90%
moge zapytać ile Ty wydałeś na swoją alfe i jaki miała przebieg w chwili zakupu? noi jeszcze coś na temat spalania najbardziej iteresuje mnie te z tras bo po takich drogach jeżdze w 90%
34k zł. brutto z możliwością odliczenia 60% VAT. Do tego od razu rozrząd, klocki, tarcze, świece żarowe, mod kolektora, egr, dpf za w sumie 3.5k zł. A jeszcze muszę zimówki kupić (letnie na szczęście nóweczki). Przebieg podobno 127k km. (wg historii w ASO i stanu auta raczej prawdziwy). Spalanie w trasie do 9l/100km, natomiast w mieście potrafi skoczyć do ponad 11l. Średnie wychodzi u mnie poniżej 10l w stosunku miasto 30%-70% trasa.
U mnie 38 k - tez na pierwszy rzut poszedl rozrzad, oleje, olej w skrzyni itp.
Przebieg 129 km - potwierdzony.
Teraz wymieniam klocki i pewnie tarcze, nowe zimowki.
Spalanie - trasa 7-9 ( w zaleznosci jak ostro cisne ) miasto 10-11. W cyklu mieszanym mam srednio 9.5 ( 50 % miasto, 50 % trasa )
Dołączę się do tematu, czy cena około 38 tyspln za AR159 11/2008 2.4JTDm kombi, bezwypadek, z pewnego źródła z przebiegiem 90tyskm, jest wartą rozważenia ofertą?
Ostatnio edytowane przez btomek ; 22-10-2012 o 14:29
Dex hmm to z tym spalaniem w trasie mnie troche zaskoczyłeś , ja nigdy nie wiedziałem wiekszej sredniej jak 6.5 a prędkosci przelotowe to ok 150-160 , 7 L ok ale 9 ? troszke duzo chyba ze piszesz o prędkosciach ok 200km/h nonstop chociaż tak w sumie teoretycznie przy podobnej prędkosci stałej np. 150hm/h w samochodzie z skrzynia automatyczna spalanie nie powinna być wyższe jak z skrzynią manualną , mniej wiecej takie samo zestopniowanie obrotów silnika , czy jednak jest różnica ?
Witam
Szukam i szukam swojej 159 SW. W związku z powyższym co sądzicie o http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C26499805.html. Czy cena jest adekwatna do rocznika przebiegu itp. A może ktoś już oglądał. Dzięki i pozdrawiam