Witam
Od dwóch dni gdy furka postoi to w kabinie czuć benzynę, spotkał się ktoś może z taką usterką w 166 z motorkiem 2.0 ts? ew. gdzie najczęściej można szukać przyczyny? ;/
Witam
Od dwóch dni gdy furka postoi to w kabinie czuć benzynę, spotkał się ktoś może z taką usterką w 166 z motorkiem 2.0 ts? ew. gdzie najczęściej można szukać przyczyny? ;/
Ostatnio edytowane przez Krisu ; 22-10-2012 o 22:42
Jakbys raczył napisać jakiego to silnika dotyczy to może łatwiej było by podyskutować bo benzynowych silników w 166 było "kilka"
[C
sprawdź uszczelkę przy pompie paliwa
......przewody paliwowe, ktoś nawet pisał w innym poście o pękniętej szyjce wlewu paliwa.
Zacznij od oględzin silnika też kiedyś tak miałam popuściła się opaska przy regulatorze ciśnienia paliwa.przewód był mokry i cały czas śmierdziało w kabinie.
może masz uszkodzony filtr parów benzyny znajduje się w prawym nadkolu w okolicy lampy.
Witam
hah no i znalazłem powód tego smrodu... trochę dziwna przypadłość bo zwie się sklerozawyleciało mi z głowy że w bagażniku jest piła spalinowa od dwóch dni
sorki za zamieszanie aczkolwiek cieszy mnie ta usterka jak cholera
szybko sobie z nią poradziłem i w sumie dosyć tanio jak na Alfe
pozdrawiam![]()
No to nas zrobiłeś w bambuko,ale najważniejsze że wszystko jest ok!
ale jaja....)))
Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. To nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne.
u mnie kiedyś śmierdziało jak był pęknięty kolektor wydechowy, ale na szczęście u Ciebie to prosta usterka![]()