Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Temat: 159 dpf

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Jeszcze troche i w Pl skonczy sie to wywalanie DPF,slyszalem w radiu bedac w PL ze w Czechach juz wprowadzili,czy maja wprowadzic plakietki,Polska rowniez sie do tego przymierza.
    http://www.motofakty.pl/artykul/czec...nym-autem.html

- - - Updated - - -

Pewnie tak nakombinuja w Bruxeli ze bedzie to obowiazywalo we wszystkich krajach JEWROSOJUZU...kwestia czasu

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    Jeszcze troche i w Pl skonczy sie to wywalanie DPF,slyszalem w radiu bedac w PL ze w Czechach juz wprowadzili,czy maja wprowadzic plakietki,Polska rowniez sie do tego przymierza.
    www.motofakty.pl/artykul/czechy-wjazd-do-centrum-tylko-ekologicznym-autem.html

- - - Updated - - -

Pewnie tak nakombinuja w Bruxeli ze bedzie to obowiazywalo we wszystkich krajach JEWROSOJUZU...kwestia czasu
    Długo jeszcze wody w Wiśle przepłynie zanim to będzie kłopot dla zwykłych ludzi

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

BURATINO
    Gość

Domyślnie

http://www.czechy24.com.pl/o-czechac...wjedziesz.html

- - - Updated - - -

Pewnie i tak.Ja poniekad bedac nawet ofiara DPF,mam mieszane uczucia.Z jednej strony wiadomo problemy z autem itd.itp.Jednakze z drugiej,niedlugo nie bedziemy mieli czym oddychac.Bedaac na Ukrainie,gdzie jakiekolwiek normy ochrony srodowiska chyba nie obowiazuja.Czasami ciezko wyjsc na ulice i swobodnie oddychac...Poprostu smierdzi

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

www.czechy24.com.pl/o-czechach/vademecum/480-bez-nalepki-nie-wjedziesz.html

- - - Updated - - -

Pewnie i tak.Ja poniekad bedac nawet ofiara DPF,mam mieszane uczucia.Z jednej strony wiadomo problemy z autem itd.itp.Jednakze z drugiej,niedlugo nie bedziemy mieli czym oddychac.Bedaac na Ukrainie,gdzie jakiekolwiek normy ochrony srodowiska chyba nie obowiazuja.Czasami ciezko wyjsc na ulice i swobodnie oddychac...Poprostu smierdzi
    OK ale czy to wina braku DPF w takich autach jak AR159 ??

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    OK ale czy to wina braku DPF w takich autach jak AR159 ??
    A z jakiej marki w PL, DPF sie nie wywala ???

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

A z jakiej marki w PL, DPF sie nie wywala ???
    Nie wiem, nie mam takich danych i ich nigdy nie widzialem.
    Chodziło mi bardziej o to, że powinno się utylizować stare złomy z lat 80 i 90tych kopcące na maxa a nie czepiać się nowoczesnych diesli wrzucając do nich drogi w produkcji/użytkowaniu i niszczeniu DPF.
    Biorąc pod uwagę te trzy powyższe oraz to, że auto z DPF więcej pali o 1l/100km to wątpię aby to takie mega ekologiczne rozwiązanie było.

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Nie wiem, nie mam takich danych i ich nigdy nie widzialem.
    Chodziło mi bardziej o to, że powinno się utylizować stare złomy z lat 80 i 90tych kopcące na maxa a nie czepiać się nowoczesnych diesli wrzucając do nich drogi w produkcji/użytkowaniu i niszczeniu DPF.
    Biorąc pod uwagę te trzy powyższe oraz to, że auto z DPF więcej pali o 1l/100km to wątpię aby to takie mega ekologiczne rozwiązanie było.
    Tylko, że jak je zutylizują to miliony nie będą mieć czym dojeżdżać do pracy A ludzie mieszkający poza miastem muszą mieć auto inaczej nie mogą niczego załatwić. Sądzę, że u nas to nie przejdzie raczej.

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał UniqueSilver Zobacz post
    Tylko, że jak je zutylizują to miliony nie będą mieć czym dojeżdżać do pracy A ludzie mieszkający poza miastem muszą mieć auto inaczej nie mogą niczego załatwić. Sądzę, że u nas to nie przejdzie raczej.
    Tak jak napisałem - na początku powinni się zająć starymi gruchotami.... IKARUSAMI które jeżdżą po miastach.... starymi JELCZAMI, STARAMI i KAMAZAMI... itd itp.

No ale zarabiać na czymś trzeba... a ciemny lud kupi że to dla ekologii

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

I tak u nas jest relatywnie mało aut porównując na przykład z Niemcami, Francuzami czy Włochami. Czytałem gdzieś, że u nas jest około 18 mln aut a w Niemczech z 45 mln. a tu w zanieczyszczaniu chodzi o ilość aut emitujących bardziej niż normy. Na Zachodzie jak najbardziej, ale u nas tego jeszcze nie potrzeba. I słusznie kolega karmal pisze- zwykłe wyciąganie kasy. Najbardziej mnie śmieszą nowobogaccy kupujący hybrydę za 300 000 i szpanujący, że są "eko"

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1,9 16v SW

Domyślnie

Cytat Napisał UniqueSilver Zobacz post
    I tak u nas jest relatywnie mało aut porównując na przykład z Niemcami, Francuzami czy Włochami. Czytałem gdzieś, że u nas jest około 18 mln aut a w Niemczech z 45 mln. a tu w zanieczyszczaniu chodzi o ilość aut emitujących bardziej niż normy. Na Zachodzie jak najbardziej, ale u nas tego jeszcze nie potrzeba. I słusznie kolega karmal pisze- zwykłe wyciąganie kasy. Najbardziej mnie śmieszą nowobogaccy kupujący hybrydę za 300 000 i szpanujący, że są "eko"
    Jedyna obecnie sensowna hybryda to yaris - reszta to jak posypanie ziemniaków pietruszką i twierdzenie ze to salatka.

Póki co moja 159 dpf ma, wypala co 800 - 900 km, jazda głownie w Warszawie - spalanie do 11 l/100 km. Jak się zacznie psuć to wywale go bez mrugnięcia okiem.
    Jak się ma dpf to najlepiej mieć ciężka nogę - wtedy nawet w mieście nie ma problemów z filtrem. Przy spokojnej jeździe muszę wybierać się na zwiedzanie S8 co miesiąc a różnica w spalaniu rzędu 0,5 l jest dla mnie nieistotna. Przynajmniej mnie nie zaskakuje dopalaniem jak chcę wysiadać.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia