A chciałbym wiedzieć skądI nie mam nic przeciwko, po to pisałem. Choć mogliby zachować autora ^^
Tu na AH wrzucałem: http://www.forum.alfaholicy.org/145_...szych_alf.html - napisane w dniu wrzutu, więc rok w necie to wisi. W .doc, mówisz, to ciekawe, akurat nie wrzucałem na chomika...
A z tą adaptacją - kolega pisał wyżej - to ze stacyjką to tylko adaptacja siłownika przepustnicy - pełna jest z programu, no i jazda też wydaje się konieczna, w FESie jest o tym wspomniane, a także w kilku różnych miejscach w necie się z tym spotkałemTakże obie procedury są prawidłowe, w zależności od tego, co chcemy osiągnąć
A, jakby coś, to tekst będę aktualizował na LKARze.
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 27-10-2012 o 22:13
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Reset FES-m, wychodzę z programu, wyłączam zapłon i czekam 90 sek. Następnie włączam zapłon na 90 sek., odpalam silnik (wszystkie odbiorniki wyłączone) i pozwalam na pracę do dwukrotnego właczenia się wentylatora chłodnicy. Nie stosuję się do wskazówek FES-a ponieważ kolega Bubu, który jest niekwestionowanym autorytetem w tej dziedzinie wspominał w którymś z postów, że M1.5.5 potrzebuje 90 sek.
To 90![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Tydzień temu robiłem reset na całkowicie zimnym silniku (po nocy) i jak na razie silnik pracuje idealnie.