Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał FredF Zobacz post
    Bardzo dziękuję za nakierowanie. Nie śledziłem ostatnio tego wątku na bieżąco. Czyli wszystkie te różnice wykluczają, że jest to MY2008?
    Raczej tak. Tym bardziej że na aukcji masz "Data rejestracji: 01/2008". Więc na 90% auto wyprodukowane jest w 2007, a tylko zarejestrowane na początku 2008. Pytanie brzmi, czy z tego powodu warto przekreślać auto? Lifting tego modelu nie wprowadzał aż tak radykalnych zmian. Lepiej kupić fajne auto z 2007 niż na siłę szukać poliftowego, czyż nie? Ja bym ją obejrzał, jeśli przebieg realny to fajna oferta jest.

Widziałem ogłoszenie tej białej od "Kuzaja"
    Niestety przedział cenowy jest inny Celuje raczej w coś do 40kzł. Czy to realna kwota na niezajeżdzony model co najmniej MY2008 1,9 JTDm 150KM?
    Kolega wspomniał o tej Kuzaja żebyś porównał sobie wnętrze poliftowej z tą którą pokazałeś Za 40k zł możesz mieć niemały problem dostać samochód z przebiegiem mniejszym niż 100k i w tym roczniku. Żeby nie powiedzieć, że to niemożliwe.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Stelvio Veloce MY22

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post
    Raczej tak. Tym bardziej że na aukcji masz "Data rejestracji: 01/2008". Więc na 90% auto wyprodukowane jest w 2007, a tylko zarejestrowane na początku 2008. Pytanie brzmi, czy z tego powodu warto przekreślać auto? Lifting tego modelu nie wprowadzał aż tak radykalnych zmian. Lepiej kupić fajne auto z 2007 niż na siłę szukać poliftowego, czyż nie? Ja bym ją obejrzał, jeśli przebieg realny to fajna oferta jest.
    Oczywiście. Ale jak widać, jest to TI. Za tą cenę spokojnie mogę znaleźć jakąś "zwykłą" 159 w dobrym wyposażeniu i z 2008.
    4ro (a niedługo 5cio) letnie auto to nie 5(6)cio letnie, prawda?
    Okazuje się jednak, że znalezienie fajnego auta to nie taka prosta sprawa

Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto

Domyślnie

Oczywiście. Ale jak widać, jest to TI. Za tą cenę spokojnie mogę znaleźć jakąś "zwykłą" 159 w dobrym wyposażeniu i z 2008.
    4ro (a niedługo 5cio) letnie auto to nie 5(6)cio letnie, prawda?
    Kolego, przecież ti to zaleta a nie wada! Ja bym się właśnie nie zastanawiał gdybym miał możliwość dostać ten pakiet
    Okazuje się jednak, że znalezienie fajnego auta to nie taka prosta sprawa
    Pewnie, że nie Sprawdzałeś u Tomka?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

chcesz zwykla wersje wal do Tomka_KRK ale ja na Twoim miejscu wolalbym TI bo juz mozna kupic do 45 tys w miare dobry egzemplarz-nawet Tomek mial jakies pol roku temu jedna TI.Jezeli nie zalezy Ci na pakiecie TI to spokojnie do 40 tys kupisz cos kolo 2008 roku.

Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto

Domyślnie

http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C25981988.html
    Popatrz tutaj Super kolor, fajne wyposażenie (czujniki parkowania, ksenony, kiera wielofunkcyjna, welur) i w automacie! Chociaż nie dla wszystkich to zaleta

karb2
    Gość

Domyślnie Prośba o pomoc w identyfikacji 159 SW 1,9 JTDM Wawa

Witam,
    przeglądając forum, znalazłem na 90 i 91 stronie wątku (http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._ar159-91.html) wzmiankę a Alfie 159 SW 1,9 JTDM
    z nr VIN ZAR93900007101127. Aktualne oferty sprzedaży http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9...739502611.html oraz http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C26572095.html .
    Pytanie moje do osób, które oglądały wówczas to auto( Jaroslaw i epawelek), względnie innych, którzy pamiętają fotki. Czy to jest to samo auto? I cena spadła blisko 5k?Gdybym już był po oglądaniu auta, miałbym pewność co do VINu, ale auta jeszcze nie widziałem, a teraz można je oglądać tylko pon.-pt. 9-17 (w komisie) co dla mnie jest kłopotliwe.
    A może warto rozważyć by przy wpisach nt oglądanych aut poza linkiem, który niestety wygasa, dopisać nick sprzedawcy z alledrogo czy nr telefonu?

Użytkownik Ogier
    Auto
    Stelvio Veloce MY22

Domyślnie

Oczywiście, że pakiet TI to zaleta. Niestety wiąże się z tym wzrost ceny. A jak mówiłem, budżet ograniczony. Mając do wyboru TI i wersję "zwykłą" w podobnych cenach nie miałbym problemu w wyborze
    Pewnie, że nie Sprawdzałeś u Tomka?
    Może do Tomka będę uderzał. Z Oświęcimia (jak dla Ciebie) trochę bliżej do Krakowa niż z Poznania. Aktualnie skupiam się na rynku w moich okolicach, jeśli nic się nie pojawi dookoła to będę rozszerzał poszukiwania. Poznań-Kraków to już wyprawa.
    Bardzo dziękuję za link, jednak poszukuję berliny. Automat dla mnie jest akurat wadą. Zaletą byłby przy innej klasie samochodu i silniku. Jeżdżę innym autem w automacie także mam porównanie. Celuję także w ciemniejszy kolor, najlepiej czarny.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał karb2 Zobacz post
    Witam,
    przeglądając forum, znalazłem na 90 i 91 stronie wątku (http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._ar159-91.html) wzmiankę a Alfie 159 SW 1,9 JTDM
    z nr VIN ZAR93900007101127. Aktualne oferty sprzedaży http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9...739502611.html oraz http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C26572095.html .
    Pytanie moje do osób, które oglądały wówczas to auto( Jaroslaw i epawelek), względnie innych, którzy pamiętają fotki. Czy to jest to samo auto? I cena spadła blisko 5k?Gdybym już był po oglądaniu auta, miałbym pewność co do VINu, ale auta jeszcze nie widziałem, a teraz można je oglądać tylko pon.-pt. 9-17 (w komisie) co dla mnie jest kłopotliwe.
    A może warto rozważyć by przy wpisach nt oglądanych aut poza linkiem, który niestety wygasa, dopisać nick sprzedawcy z alledrogo czy nr telefonu?
    kolego powiedz mi dlaczego z tyluw bagazniku na tym pasie tylnym ten plastik nie ma srub i oznaczenia na zderzaku sa w nieodpowiednich miejscach?Nie daje Ci to do myslenia??
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 28-10-2012 o 13:53

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

co możecie mi powiedzieć o tym modelu ?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C26453667.html
    nie jest to silnik jakiego szukam ale rok/wyposażenie/kolor mi pasuje ale ten przebieg jakis podejrzany i opis z rozkodowania vinu a nie samemu pisal
    podoba mi się jeszcze ta ale cena wydaje mi się trochę za wysoka jak na ten rocznik i egzemplarz a szukam wersji ti do 55 tys. a najlepiej do 50 tys.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-...C26623573.html

A ty Tomek_KRK nie planujesz sciagnac jakiejs wersji w ti w cenie 40-50(55) tys? w manualu najlepiej

ktora to jest ta biała alfa po kuzaju ?

karb2
    Gość

Domyślnie

Słuszne spostrzeżenie dotyczące śrub, nie zwróciłem wcześniej uwagi na plastik w bagażniku. Z chęcią bym Ci odpowiedział na pierwsze pytanie, ale akurat o to rozmawiając telefonicznie z właścicielem się nie zapytałem . Moje wątpliwości natomiast wzbudził fakt, że auto przez ponad pół roku, mimo ogłoszeń, nie zmieniło właściciela a sam właściciel zapytał w sprawie jakiego auta dzwonię.
    Co do rozmieszczenia oznaczeń to zgłębiam temat na forum, na razie dzięki wpisom dowiedziałem się o różnicy w przeszyciach tapicerki.
    Jednak, jako ktoś kto chciałby rozpocząć przygodę z piękną Włoszką, postanowiłem poszukać rad u tych, co się znają. (troszkę wazelinki
    Ostatnio edytowane przez karb2 ; 28-10-2012 o 13:20