Ale gdzie ja napisałem, że Mito i Giulietta są premium?! Swoją drogą uważam, że są takie 3/4 premium, podobnie jak i 159.
No i widzisz... Po pierwsze, Alfa jest bardziej premium przez historię, otoczkę i ongiś przez technikę niż przez jakoś(ć) wykończenia (bo pewnie do tego pijesz). I tak, wielokrotnie podkreślałem, że środek 159 jest śliczny, chyba najładniejszy, jaki można mieć za te pieniądze (i to jest absolutnie premium w tym samochodzie) szczególnie w beżowym Alfateksie i pod tym względem MiTo i Giulietta nie mają do niej startu. Giulietta ma bardzo ładnie zaprojektowane wnętrze, ale jakość materiałów woła miejscami o pomstę do nieba.
Jednak aby się w pełni przekonać o ekskluzywności 159 (czy też każdej Alfy w sumie), wystarczy się przejechać po bruku Alfą i np. BMW. Nowa 159 stuka, a 10-letnie BMW nie. Ale tak było już wcześniej, i tak pewnie pozostanie. Moja Julka też skrzypi.
Z silnikami nie jest też najlepiej, ale sytuacja się ostatnio poprawia (TBi, MA, niby planowane V6, bo na polu diesla od jakiegoś czasu jest nieźle, szkoda tylko, że wycofali 2.4), więc może jeszcze będzie dobrze. Oby tylko przy Giulii nie oszczędzili tak na wnętrzu, jak w Julce.