Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: [166] Jakie sprezyny

alfista x
    Gość

Domyślnie [166] Jakie sprezyny

Witam Wszystkich,podpowiedzcie mi jakie sprezyny zalozyc.Moze ktos mial jakies doswiadczenia i w miare mozliwosci prosze o podanie cen.Pozdrawiam i z gory dziekuje.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Powiedz czy chcesz zakładać sportowe czy seryjne jak sportowe to Eibach montuje we włoskich i jest naprawdę godny polecenia,dobra firma. Na allegro masz aukjce z amorkami więc co za problem sprawdzić...jakie polecamy ja mam seryjne nie sportowe nie utwardzane i jestem zadowolony nie chciałbym mieć sportowego w 166 seryjne jest naprawdę super jak dla mnie.

alfista x
    Gość

Domyślnie

Sportowe odpadajo,mysle nad normalnymi sprezynami . Morze ktos wie o jakis dobrych zamiennikach?

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

ja mam u siebie oryginalne alfowskie nowe sprężyny sportowe czyli 3cm w dół i twardsze + amory też nowe oryginały sportowe i powiem ze jest rewelacyjnie ale warunkiem ich właściwej pracy jest sprawne technicznie zawieszenie inaczej będzie bardzo glośno i nieprzyjemnnie po wymianie spręzyn i amorów musiałem wymienić wahacze górne z przodu + gumy stabilizatorów przód i tył i jest OK

mój ojciec ma identyczną 166 tyle że na normalnym zawieszeniu - jest nieco wyższa i porównując ją do mojej to charakterystyka jazdy jest zupełnie inna. Komfortowa limuzyna która dobrze wybiera nierówności i nieźle prowadzi się w zakrętach porównując do tej klasy aut innych marek alfa poszła na kompromis jest tak żeby nie bujało bardzo a w zakrętach można jeszcze coś tym autem zrobić

moja natomiast idealnie trzyma się drogi tą samą trasę jadę dużo szybciej na pewniaka auto dosłownie klei się drogi ostre zakręty mogę robić dużo szybciej i nie występuje boczne pochylenie auta. Ale za to na nierównościach nie jedzie się jak limuzyną czuć że zawieszenie ma krótki skok i na większej niezauważnojej dziurze potrafi mocno dobić ... trzeba uważać ... ale na trasach lub jak ktoś lubi ostrą jazdę to polecam ja jestem zadowolony bardzo.

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

aha a co do zamienników to nie wiem czy trafisz na to co chcesz ponieważ rozmiar i średnica spręzyny będzie odpowiednia to już jej charakterystyka może być zupełnie inna niż oczekiwana. Dowodem na to jest fakt że w oryginalnym katalogu alfy wzasadzie każdy silnik miał inne spręzyny i za tym szły amorki wszystko jest dobrane do wagi auta która zalezy od silnika i zastosowanej skrzyni czy jest to automat czy manual. nawet te sportowe jak kupowałem to były dwa rodzaje wersja sport do automatu i wersja sport do manuala.
    nie wiem jakie są ceny zamienników ale mogę załatwić duże upusty nawet do 30% od orginalnych części.

alfista x
    Gość

Domyślnie

Propozycia brzmi kuszaco moglbys podac orietacyjna cene i czy ewetualnie zamowil bys Mi te sprezyny?Zgury dzieki.(mysle o orginalnych

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

daj mi na priva nr VIN i powiedz jakie to mają byc spręzynki