Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Alfa 159 SW 150KM 2008rok zna ktoś?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar emisieq81
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 150KM 2009

Domyślnie

Chłopaki ogólnie Radom to ja już z góry skreśliłem , tak samo jak Wielkopolskę (chodzi mi głownie o komisy itp w tych regionach Polski) Już kilka razy w życiu pojeździłem sobie po Polsce(prawie 600km w jedną stronę to rekord) za "cacuszkami" i wracałem tym, samym autem co jechałem, dlatego też ograniczyłem się do max 300km (wiadomo z hakiem) i to jest dla mnie już prawie święte. Auta z Holtop to w ogóle jakieś na super specjalne zamówienia robione

156 żonki dzisiaj trochę "polatała po trasach" i uśmiech nie znikał mimo dnia zadumy

Ps:
    znalazłem takie TI http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...750295891.html przebieg jakiś kosmos jak na te lata ale kto wie, gadałem z chłopem ale chyba nie bardzo chce sprzedać bo nie podesłał obiecanego VIN'u ani dodatkowych zdjęć, a w ciemno nie mam zamiaru jechać

Proszę o wszelkie informacje
    Ostatnio edytowane przez emisieq81 ; 01-11-2012 o 20:09

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Na każdy rok licz 40 - 50tys km.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Tarnow
    Auto
    AR 159 2,4 JTDM

Domyślnie

No ladna ta TI. Krajowa czy przywieziona?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał Andree Zobacz post
    Na każdy rok licz 40 - 50tys km.
    Eee tam, stosunkowo dużo 159 (jak każdej Alfy) to drugie-trzecie auto w rodzinie, często kupowane dla kaprysu - ot, taka chęć przejechania się w weekend czymś innym niż służbowy nudny do porzygu Passat czy Mondeo.

Spójrz na mój podpis...wg Twojego rozumowania moja 159 powinna mieć...rok
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Zapraszam do kontaktu
    Z AR 159 w kombi mam do wyboru do koloru na pełną FVAT w przystępnych cenach.
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post

Serwisujesz ją jeszcze w ASO czy już olałeś temat, a może zapomniałeś?

I nie moje rozumowanie, a realny przelicznik auta ściągniętego z "zachodu", tam snobizm stanowią inne marki.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Eee tam, stosunkowo dużo 159 (jak każdej Alfy) to drugie-trzecie auto w rodzinie, często kupowane dla kaprysu - ot, taka chęć przejechania się w weekend czymś innym niż służbowy nudny do porzygu Passat czy Mondeo.

No ja tam nie znam za dużo osób, które posiadając służbowego Passata czy Mondeo ot tak dla kaprysu kupiły sobie Alfę 159. Za to dużo jest właścicieli, dla których Alfa jest podstawowym autem w rodzinie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał emisieq81 Zobacz post
    Chłopaki ogólnie Radom to ja już z góry skreśliłem , tak samo jak Wielkopolskę (chodzi mi głownie o komisy itp w tych regionach Polski) Już kilka razy w życiu pojeździłem sobie po Polsce(prawie 600km w jedną stronę to rekord) za "cacuszkami" i wracałem tym, samym autem co jechałem, dlatego też ograniczyłem się do max 300km (wiadomo z hakiem) i to jest dla mnie już prawie święte.
    [...]
    znalazłem takie TI http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...750295891.html przebieg jakiś kosmos jak na te lata ale kto wie, gadałem z chłopem ale chyba nie bardzo chce sprzedać bo nie podesłał obiecanego VIN'u ani dodatkowych zdjęć, a w ciemno nie mam zamiaru jechać
    Trochę sam sobie przeczysz - z jednej strony masz doświadczenie, pozwalające na to, by "z góry" eliminować samochody nie warte wycieczki, z drugiej - pytasz o jakiegoś Ti, który już na wstępie jest podejrzany o mocny wypadek - Ti z 2008 roku, z przebiegiem 38 tysięcy km, to jest auto warte na Zachodzie lekko licząc 18 tysięcy Euro... W Polsce - bez najmniejszego problemu dostaniesz za taki model prawie 60 tysięcy. Ogólnie Ti kosztuje c.a. 8-10 tysięcy złotych więcej, niż taka sama wersja bez tego pakietu...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał Andree Zobacz post
    I nie moje rozumowanie, a realny przelicznik auta ściągniętego z "zachodu", tam snobizm stanowią inne marki.
    Ależ tu nie chodzi o snobizm, bo akurat na tym polu to AR poza 8C nie ma za bardzo czym się pochwalić.

Tu chodzi o to, że jak ktoś robi np 30-40 tysi rocznie służbowym wieśwagenem, to prawdziwą przyjemnością jest np weekendowa przejażdzka w wypucowanej 159 - samochodem, o którego trakcji taki Passat czy Avensis mogą tylko pomarzyć. Dodaj do tego wygląd, charakter i świadomość, że jedziesz Alfą Romeo...snobizm nie ma tu nic do rzeczy. To nie Ferrari.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    No ja tam nie znam za dużo osób, które posiadając służbowego Passata czy Mondeo ot tak dla kaprysu kupiły sobie Alfę 159. Za to dużo jest właścicieli, dla których Alfa jest podstawowym autem w rodzinie.
    Podzielam uwagę Tomka. Dodam że przejażdżka wypucowanym autem na co dzień daje więcej frajdy niż w wekkend.
    http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...o_ocene-2.html

PS Mój pracodawca zachęca do podróży służbowych własnym autem.
    Ostatnio edytowane przez Andree ; 01-11-2012 o 23:55

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

159 (jak każdej Alfy) to drugie-trzecie auto w rodzinie, często kupowane dla kaprysu - ot, taka chęć przejechania się w weekend czymś innym niż służbowy nudny do porzygu Passat czy Mondeo.

...
    Ja jestem przykładem, że 159 nie kupiłem dla kaprysu, a z .............rozsądku, poza oczywiście wyglądem AR i wszelkimi innymi przyjemnosciami z jazdy. Służy mi na codzień, dojazdy do pracy (śrdnio 100km dziennie) i jest to jedyny samochód w rodzinie.

A z rozsądku dlatego, że już miałem serdecznie dosyć "niezawodności" VW i Audi z 2.0TDI.
    Ostatnio edytowane przez kriswin ; 08-11-2012 o 19:13
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"