bardzo mozliweże to ten 550/180/65 - do GT i do 147 włazi :-)
(ok 330zł w fmic.pl ) :-)
temat walkowany od lat, zdjec i opisów kilkanascie, ale po co szukac w archiwum...
pzd.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Mam pytanie do osób które wsadziły większy frontowy ic
Przerabialiście też rurę od filtra powietrza co idzie do turbo ( ta na której jest przepływomierz ) czy zostawialiście fabrykę ?
A drugie to w nowej instalacji podłączacie ten rezonans ( tą puszkę co jest jak by za filtrem powietrza ) czy nie bawić się w to ?
Mam dziurę w tej harmonijce i nie wiem czy kupować fabrykę czy już robić coś innego pod frontowy ic, stąd moje pytania![]()
Ja jeszcze mam serie tak jak było.
jezeli nie masz zamiaru bawić się w większe turbo i wyłącznie programowe przeplywomierza to nie warto tego ruszać.
Ostatnio edytowane przez omen ; 10-01-2013 o 17:50
No nie mama zamiaru zmieniać turbo ,może kiedyś zdecyduje się wgrać lepsze mapy.
Mam dziurę w tej harmonijce stąd moje pytanie, bo jam mam już wydać kasę na ten odcinek to mogę od razu to przerobić.
W sumie mam czas alfa praktycznie stoi ( używam jako drugie auto), jak się wkurzę to jak będzie pogoda rozbiorę na podwórku przód ( brak garażu ) pomierzę i zamówię z allegro ic. Patrzyłem to ic na allegro z 320 zł , nie wiem ile te wszystkie złączki, kolanka i rurki mnie wyjdą. Zmieszczę się w 800zł jak sam będę to robił ?
Chyba zrobię z aluminium na łącznikach silikonowych bez żadnego spawania.
kolego pamietaj o tym ze im wiecej połączeń tym wieksza możliwosc rozszczelnienia, a puszczaja przewaznie te połaczenia które sa dostepne za zderzakiem i od dołu silnika, ot taka złośliwosc rzeczy martwych.
pzd.