Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Kolory "bananowej" skóry w GT

marekkoczta
    Gość

Domyślnie

Mam nowszą furę i skórę , przód to skóra boki i tył to ekonomia.

alfagt19jtd
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał zero2 Zobacz post
    sam jesteś podwójna bzdura.. w starszych modelach jest skóra naturalna, w nowszych eko.. i powiedz że nie Panie podwójny? :/
    może zakładzik ? wpadaj i tnij sobie moją 2008 GT 10k proponuję
    ...mało wiesz o GT

a bzdura podwójna bo raz w nowszych GT siedzi się na skórze a nie ekoskórze (w imitację mogą sobie co najwyzej
    pokopać pasażerowie tylnych skórzanych a jakze foteli) ...a druga bzdura to jakoby kolor miał jakiekolwiek znaczenie
    - przyjmij do wiadomości że producent samochodów taki jak AR nie kupuje materiałów tapicerskich na bazarku
    u turka tylko zleca ich produkcję w dowolnym kolorze jaki sobie wymyśli... czasami zmienia się palety kolorów
    czasami także wewnętrznych - to powód różnych beżowych skór w starszych i nowszych GT a nie bajeczki o eko-skórze
    eko to możesz znaleźć tylko musisz poszukać srebrnej 159 z takimi ładnymi napisami Policja (obszywane były w Polsce
    jakby co - nie przez producenta auta)

jakbyś chciał wiedziec jeszcze więcej to pogadaj z tą firmą - http://www.pasubio.com/
    dostawca skór m.in. dla grupy FIAT ale nie tylko także na Bema w Łodzi znajdziesz ich skóry - i to nawet kompletowane
    perforowane i zwykłe

marekkoczta > tylko uzupełniam - ekonomia tył przednich foteli, kanapa tylna to znowu skóra

chętni do pooglądania co można uszyć - polecam tematy o Gtv Redziego na Alfaclubie, zapewne
    są w na forach zdjęcia wnętrza GT którego kiedyś miałem przyjemność być właścicielem a obecnie
    jest to auto Majki albo jeszcze np to autko :
    http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...t=jack+daniels
    tu mała ciekawostka, napisy AR na skórze nie były wyciskane tylko grawerowane laserowo
    Ostatnio edytowane przez alfagt19jtd ; 03-11-2012 o 15:22

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

No czyli w rezultacie i w nowszych i w starszych jest skóra, tylko nie wszędzie- z tego co piszesz.

alfagt19jtd
    Gość

Domyślnie

dokładnie tak

tak jeszcze sobie pomyślełem że warto poświęcić chwilę terminologii

co uznać za skórę a co za eko - skórę ?
    skóra to coś co pierwotnie okrywało coś z 4 nogami - tyle że zwykle w samochodzie
    z wytłoczonym później wzorem

eko skóra - coś co powstało od początku na linii produkcyjnej i nie chodziło nigdy na 4 nogach

zdarza się jeszcze skóra która pomimo styczności z wykańczaniem jest określana jako naturalna
    (nie ma wytłaczanego wzoru) - wystarczy zajrzeć choćby do autek MB ze skórą z pakietu Designo
    Ostatnio edytowane przez alfagt19jtd ; 03-11-2012 o 15:32

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    była:GT Q2 1.9, Mito 1.4TB Jest:KIA Sportage XL AWD AT 2.0 CRDi, Honda HRV 1.5 i-VTEC CVT Executive

Domyślnie

hm ciekawe rzeczy mi mówisz kolego.. w tamtym tygodniu przekładałem maty z nowych foteli do starych.. tapicer (jeden z lepszych w krakowie) odrazu sie śmiał że zaczeli ekoskóre zakładać.. potem w ASO alfy zamawiałem poszycie góry i pytałem o siedzenia i potwierdzili że w 2006 przestali zakładać skóre i zastąpiono ją skórą sztuczną.. teraz sobie przeglądam spis zmian w eperze i 2005/09/15 poszycia zostały zastąpione skórą sztuczną według niego.. to co wszyscy kłamią, tylko kolega ma racje?

a odnośnie koloru kolego, to mówiłem że ze zmianą na eko zmienili kolor i z tąd różnica, a nie że nie mogą malować tak samo.. chociaż i tak różnice na eko widać odrazu
    Ostatnio edytowane przez zero2 ; 03-11-2012 o 15:52

alfagt19jtd
    Gość

Domyślnie

czytaj uważnie temat, dwóch kolegów jeśli już