Mam nowszą furę i skórę , przód to skóra boki i tył to ekonomia.
Mam nowszą furę i skórę , przód to skóra boki i tył to ekonomia.
może zakładzik ? wpadaj i tnij sobie moją 2008 GT10k proponuję
...mało wiesz o GT
a bzdura podwójna bo raz w nowszych GT siedzi się na skórze a nie ekoskórze (w imitację mogą sobie co najwyzej
pokopać pasażerowie tylnych skórzanych a jakze foteli) ...a druga bzdura to jakoby kolor miał jakiekolwiek znaczenie
- przyjmij do wiadomości że producent samochodów taki jak AR nie kupuje materiałów tapicerskich na bazarku
u turka tylko zleca ich produkcję w dowolnym kolorze jaki sobie wymyśli... czasami zmienia się palety kolorów
czasami także wewnętrznych - to powód różnych beżowych skór w starszych i nowszych GT a nie bajeczki o eko-skórze
eko to możesz znaleźć tylko musisz poszukać srebrnej 159 z takimi ładnymi napisami Policja (obszywane były w Polsce
jakby co - nie przez producenta auta)
jakbyś chciał wiedziec jeszcze więcej to pogadaj z tą firmą - http://www.pasubio.com/
dostawca skór m.in. dla grupy FIAT ale nie tylkotakże na Bema w Łodzi znajdziesz ich skóry - i to nawet kompletowane
perforowane i zwykłe
marekkoczta > tylko uzupełniam - ekonomia tył przednich foteli, kanapa tylna to znowu skóra
chętni do pooglądania co można uszyć - polecam tematy o Gtv Redziego na Alfaclubie, zapewne
są w na forach zdjęcia wnętrza GT którego kiedyś miałem przyjemność być właścicielem a obecnie
jest to auto Majki albo jeszcze np to autko :
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...t=jack+daniels
tu mała ciekawostka, napisy AR na skórze nie były wyciskane tylko grawerowane laserowo![]()
Ostatnio edytowane przez alfagt19jtd ; 03-11-2012 o 15:22
No czyli w rezultacie i w nowszych i w starszych jest skóra, tylko nie wszędzie- z tego co piszesz.
dokładnie tak
tak jeszcze sobie pomyślełem że warto poświęcić chwilę terminologii
co uznać za skórę a co za eko - skórę ?
skóra to coś co pierwotnie okrywało coś z 4 nogami - tyle że zwykle w samochodzie
z wytłoczonym później wzorem
eko skóra - coś co powstało od początku na linii produkcyjnej i nie chodziło nigdy na 4 nogach
zdarza się jeszcze skóra która pomimo styczności z wykańczaniem jest określana jako naturalna
(nie ma wytłaczanego wzoru) - wystarczy zajrzeć choćby do autek MB ze skórą z pakietu Designo
Ostatnio edytowane przez alfagt19jtd ; 03-11-2012 o 15:32
hm ciekawe rzeczy mi mówisz kolego.. w tamtym tygodniu przekładałem maty z nowych foteli do starych.. tapicer (jeden z lepszych w krakowie) odrazu sie śmiał że zaczeli ekoskóre zakładać.. potem w ASO alfy zamawiałem poszycie góry i pytałem o siedzenia i potwierdzili że w 2006 przestali zakładać skóre i zastąpiono ją skórą sztuczną.. teraz sobie przeglądam spis zmian w eperze i 2005/09/15 poszycia zostały zastąpione skórą sztuczną według niego.. to co wszyscy kłamią, tylko kolega ma racje?
a odnośnie koloru kolego, to mówiłem że ze zmianą na eko zmienili kolor i z tąd różnica, a nie że nie mogą malować tak samo.. chociaż i tak różnice na eko widać odrazu![]()
Ostatnio edytowane przez zero2 ; 03-11-2012 o 15:52
czytaj uważnie temat, dwóch kolegów jeśli już![]()