Ja właśnie kupiłem osram hyper white podobno barwa światła do 5000 k. Zamontuje w weekend to postaram się wrzucić jakieś fotki.
Ja właśnie kupiłem osram hyper white podobno barwa światła do 5000 k. Zamontuje w weekend to postaram się wrzucić jakieś fotki.
ja poszukuje ledów na postojówki W5W o barwie biała neutralna i nigdzie tego nie ma... są tylko biała zimna czyli niebieska...
Dają radę. Wcześniej miałem Philipsa blueVision ultra , xenon ultimate effect i w nocy miały tylko leciutką..., leciutką barwę bielszą. Ogólnie porażka. Dodatkowo wytrzymały 6 miesięcy, ale to już norma, że takiego typu żarówki krócej świecą. Ile zapłaciłeś za nie ??
Tylko one niestety są typu offroad
Dodatkowo spotkałem się z opinia na internecie, że osram hyper white troszeczkę gorzej świecą w gorszych warunkach typu śnieg, deszcz.
Ps.- Poniżej zdjęcie Philips xenon effect. Także bez komentarza![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez SynapticXX ; 03-11-2012 o 19:32
Kosztowały 30 zł więc postanowiłem sprawdzić.
Efekt w porównaniu do zwykłych żółtych jest bardzo fajny, widoczność też jest zauważalnie lepsza,
a już niedługo się okaże jak się sprawują zimą.
Ja widziałem najtaniej za 40zł akurat h7. Gdzie je nabyłeś ??
W wolnym czasie mógłbyś zamieścić zdjęcia w nocy. Ciekawe czy nie oślepiają aut z naprzeciwka.
Postaram się wrzucić w najbliższym czasie. Nie wydaje mi się żeby oślepiały bo na to ma wpływ ustawienie świateł a nie ich barwa.
Poza tym kilka razy jechałem już za znajomymi i nie mówili by przeszkadzało.
Żarówki kupiłem na allegro, było kilka aukcji więc na pewno znajdziesz.