tylko to TI kusi - ma lepsze wyposazenie troche
tylko to TI kusi - ma lepsze wyposazenie troche
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
Panowie, proszę o poradę jeszcze w jednej kwestii . Sprzedający ten samochód http://otomoto.pl/ford-mondeo-ghia-1...C24073806.html wystawia fakturę vat-marża, jednakże samochód jest juz w Polsce zarejestrowany od ponad roku, czy mam prawo obawiac sie - po zakupie - że wpadnę w pułapkę w kwestii ewentualnego nie zapłaconego podatku vat przez sciagajacego autko do Polski w momencie zakupu zagranicą
Witam. Na początku może się przedstawię jako, że jestem nowy na forum. Nazywam się Daniel i jestem z Katowic. Chciałbym dowiedzieć się czegoś na temat tego modelu jak ze sprawami użytkowania. Krąży dużo opinii, że wiecznie się psuja itd. Jednak chce wiedzieć coś od osób, które posiadają ten model. Coś musi być skoro ludzie kupują te auta. Ceny jak na rocznik i wygląd auta są bardzo atrakcyjne. Przekonany jestem do silnika 1.9 JTD.prosiłbym o małe rady, co sądzicie, jak się spisuje i czy drogie jest jego utrzymanie, części itd. Z góry dziękuje za pomoc.
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Co do psucia sie to w tym samochodzie słabym punktem jest jedynie zawieszenie chociaż jak zrobisz to na ori częściach to problemu nie bd ,ci fo silnika chyba najlepszą konstrukcja zadne tdi nie podskoczy jtd , kultura praca nieporównywalna to wkońcu cr a nie pd,156 miałby problem z rdza progów i podłogi lecz jak ktoś dbał takiego problemu nie ma,części jak w każdym samochodzie tej klasy są średnie wahacz górny 89-230 zł , sprzeglo 700 zł dwumas 1000-1200 zł, rozrząd (części i wymiana) 500-600 zł i to tyle z grubsza , prowadzenie tego auta to bajka i design też , reasumując jtd to najbardziej udana konstrukcja fiata no i v6
też mam kolegę który narzekał na alfę ze się psuła , wiec kupił Passata i teraz Passat się psuje![]()
Alfa, czyli walka serca z rozumem
jak kupowałem moją Piękność to wszyscy mi odradzali że to awaryjne i w ogóle. musiałem zrobić parę rzeczy ale teraz jest ok. dobre powiedzenie "jak dbasz tak masz". dobra rada jak będziesz kupował postaraj się podłączyć do kompa a najlepiej podjechać do serwisu.