Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Temat: Kupno AR166 ogłoszenie - warto??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie Kupno AR166 ogłoszenie - warto??

Witam wszystkich. Ponieważ to moja Pierwsza Alfa chciałem się dowiedzieć co ądzicie o tym ogłoszeniu, warto czy też nie? A może wy macie jakieś wiadomości dojścia gdzie można kupić taki samochodzik w bardzo dobrym stanie? kwota do dyspozycji to 19kzł A o to to znalazłem w sieci: http://moto.allegro.pl/item409971688...w_diesel_.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oleśnica

Domyślnie

http://www.forum.alfaholicy.org/topi...eg-vt12013.htm
    tylko nie taka cena jakbys chciał ale dobre egzemplarze chodza powyzej 20tys

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Facet pisze że auto z Belgii a blachy niemieckie...
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Techno
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Facet pisze że auto z Belgii a blachy niemieckie...
    Wszyscy tak ściągają z Belgii - też tak robiłem. W Belgii drożej i dłużej trwają formalności /min 2 dni/. Wiec to akurat nie jest podejrzane.

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

po zdjęciach i treści ogłoszenia to nigdy nic nie wiadomo ...

trzeba jechac zobaczyć - sprawdzić

veni vidi vici

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

takie tematy mnie smieszą, przeciez nikt tutaj ci z fotek nie odczyta w jakim stanie jest pojazd, musisz sam sie przejechac i obejrzec chodz przygotuj sie ze moze to byc tylko wycieczka :wink:

Stanley
    Gość

Domyślnie

Zgadza się z fotek sie nic nie wyczyta , ale mozemu mu powiedzieć na co ma zwrócić uwagę. Przedewszystkim sprawdz całą elektryke czy chodzi , ale nie tak że zapytasz gości czy chodzi , tylko każdy podzespółwłacz osobiści i sprawdź czy chodzi, zacznij od najmniejszej żarówki a skończ na klimie , dmuchawie , zmieniarce , CD itd. Elektryjka wAR166 jest bardzo skąplikowana i potem kosztowna w naprawie. Osobiści uważam , że cena jest ok w tym roczniku , ale nastaw sie na 3, 4 tys dodatkowo . Ja kupiłem swoja w roczniku 2000 za 17.500 i żeby była tylko do jazdy wpakowałem juz 4 tys. Teraz zostało mi jeszcze zawieche doprowadzić do porządku i powinno byc na jakis czas spokuj. Aha nie bagatelizuj takich spraw jak stop , że nie świeci jeden albo oba albo 3 stop , nad tym czuwa komp i jak coś walneło to koszt naprawy u mnie bagatela 500 zł. Życze owocnych przemysleń i dobrego wyboru

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

a jak sie spisuje zawiecha 166?? szybko sie zuzywa na naszych bezdrozach??? bo ponoć skomplikowana to ona jest...

tez sie rozgladam za 166 ale z tym samym silnikiem co mam teraz w 155 czyli skromny jak na 166 - 2.0 TS i ciekawią mnie koszta eksploatacji pomijając silnik...

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista
    a jak sie spisuje zawiecha 166?? szybko sie zuzywa na naszych bezdrozach??? bo ponoć skomplikowana to ona jest...

tez sie rozgladam za 166 ale z tym samym silnikiem co mam teraz w 155 czyli skromny jak na 166 - 2.0 TS i ciekawią mnie koszta eksploatacji pomijając silnik...
    jeśli chodzi o alfę 166 2.0 TS mam od lutego wymieniłem wachacze i gumy stabilizatorów .
    zawieszenie się eksplatuje w zależności od drogi jednakowo we wszystkich alfach 166 .
    co do silnika bez problemów po wymianie kompletnego rozrządu .
    jeśli chodzi o moc to do spokojnej jazdy rodzinnej się nadaje wsam raz .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Witam ponownie a co powiecie o tym: http://moto.allegro.pl/item413992353...ra_klima_.html
    Dzwoniłem do gościa to z tego co gadał to wszystko jest ok. po za silnikiem bo podobno jak jest zimny to odpala bardzo ładnie a gdy się rozgrzeje to są problemy z odpalaniem, wiecie może jaka może być tego przyczyna?

A tu mam drugą opcję :http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5989516
    Ale ona chyba nie ma navi ani zmieniarki (z tego co widać z opisu i ze zdjęcia bagażnika)

Co wy na to?