"Napisałem że każdy silnik zużywa olej spalając go, a jego ubytek zastępowany jest paliwem"
Co autor ma na myśli ?
"Napisałem że każdy silnik zużywa olej spalając go, a jego ubytek zastępowany jest paliwem"
Co autor ma na myśli ?
Kurcze ja to rozumiem ,ze jak bede wymienial "olej" to poleci ropka![]()
Ma na myśli to co pisze. Włączcie sobie pare razy wymuszone wypalanie DPF i zobaczycie czy wam oleju nie przybędzie.
A jak komuś nie przybywa to znaczy, ze auto pali tyle samo oleju ile go przybywa i dlatego ma wrażenie, ze nic sie nie dzieje![]()
Ostatnio edytowane przez oops2k ; 10-11-2012 o 14:28
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
a wracajac do watkumi sie dzisiaj jaja zaczely z poziomem oleju. Okresowo sprawdzam na bagnecie i jest ok. Czujnik czasem pokazuje bez jednej kreski, czasami bez trzech tak jakby mu brakowalo precyzji. Dzisiaj jak 2h temu wyjezdzalem pokazywal polowe stanu czyli tak jak zazwyczaj a gdy zaparkowalem lewa strona na krawezniku to przy odpalaniu nagle pokazal brak oleju. Czekam az splynie do miski i sprawdze bagnetem. I teraz sie zastanawiam, czy czujnik poziomu i temperatury to ten sam? Z teperatura nie mam klopotu, normalnie dziala i pokazuje temperature. Jesli to inny czujnik i moze byc zwalony to czy jego wymiana jest rownie kosztowna co temperatury oleju?
mi tez wariuje ostatnio.Moze mamy olej zuzyty i tak sie dzieje??Ja mam 11 tys na nim zrobione.Mi roznie pokazuje bez jednej,dwoch,trzech kresek teraz.Na poczatku mialem full albo bez jednej sporadycznie.Na bagnecie mam idealnie po srodku moze nawet nieco wyzej
A moze czujnik wariuje bo olej robi sie rzadki przez wypalanie DPF?
ale ja nie mam DPFa
Airen moglbys mi podrzucic linka??