Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: [155] Zamiana lusterek

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR GTV6, BMW 530i E39

Domyślnie [155] Zamiana lusterek

Witam

Chodzi mi po głowie podmiana lusterek w 155-ce 1.8 T.S. 16V '96 z manualnych na elektryczne i zastanawiam się czy znajde w mojej alfie złącza od sterowania i podgrzewania lusterek elektrycznych? Jeśli tak, to gdzie szukać tych złączy?

Oczywiście oprócz samych lusterek będę musiał doposażyć alfe w przełącznik i inną, plastikową ramkę wokół klamki. Czy jeszcze o czymś powinienem pomyśleć?

A tak przy okazji... czy elektryczne lusterka od 155 mogą być lub są składane elektrycznie? Np. sygnałem centralnego zamka.

Pozdrawiam

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Kostki do elektrycznych lusterek napewno masz ale do składania napewno nie

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR GTV6, BMW 530i E39

Domyślnie

Czyli okablowanie jest do regulacji i podgrzewania lusterek. Rozmumiem, że lusterka w wersji elektrycznej nie mają w sobie silniczka i mechanizmu potrzebnego do ich złożenia elektrycznie.

Dało by się przeszczepić takie lusterka z innych aut ?

Pozdrawiam

E.T.
    Gość

Domyślnie

w alfie 164 były składane lusterka, na allegro jest tego pełno, już za 50 zeta kupisz więc jeśli Ci zależy to możesz najpierw zainwestować w jedno i zobaczyć czy podejdzie . Jak będziesz próbował to daj znać, podeślę Ci schemat podpięcia.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR GTV6, BMW 530i E39

Domyślnie

No niestety, od AR 164 Super i Super B nie pasują, ani rozstaw śrub ani zewntętrzny trójkąt na drzwiach.

Facet sprzędający lusterka powiedział, że nie dopasuje lusterek z innych aut.

Macie jakieś sugestie ?

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiveseven
    Macie jakieś sugestie ?
    Odpuścić sobie elektryczne składanie lusterek. :mrgreen:

alfik
    Gość

Domyślnie Re: Zamiana lusterek

Cytat Napisał fiveseven
    Witam

Chodzi mi po głowie podmiana lusterek w 155-ce 1.8 T.S. 16V '96 z manualnych na elektryczne i zastanawiam się czy znajde w mojej alfie złącza od sterowania i podgrzewania lusterek elektrycznych? Jeśli tak, to gdzie szukać tych złączy?

Oczywiście oprócz samych lusterek będę musiał doposażyć alfe w przełącznik i inną, plastikową ramkę wokół klamki. Czy jeszcze o czymś powinienem pomyśleć?

A tak przy okazji... czy elektryczne lusterka od 155 mogą być lub są składane elektrycznie? Np. sygnałem centralnego zamka.

Pozdrawiam
    Tak jak koledzy wczesniej pisali nie było składanych elektrycznei lusterek w 155.
    A co do złącz to róznie z tym jest ja do lusterek elektrycznych nei miałem instalacji a do halogenów była.

Przełącznik owsze Ci się przyda ale co do ramki wokół klamki to tam jest tylko zaślepka która musisz wyjąc i po sprawie.
    A przełącznika do regulacji lusterek to chyba gdzies mam.

E.T.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiveseven
    od AR 164 Super i Super B nie pasują, ani rozstaw śrub ani zewntętrzny trójkąt na drzwiach.

co do tego to się nawet nie łudziłem że tak od strzała podejdą, mógłbyś jedynie spróbować rozebrać i zaadaptować mechanizmy. Być może to jest jeszcze większy problem i kupa kombinowania i nie wiem czy to wogóle możliwe.

Tak jak grzelutek napisał może lepiej odpuścić a czas poświęcić np na polerowanie belli
    Z własnej praktyki powiem że nie jest to rzecz nieodzowna, rzadko tego używam a w zimie to już wogóle zapomnij, bo wystarczy trochę zmarzliny żeby to zblokować i przy odrobinie pecha można uszkodzić mechanizm więc pomysł z podpięciem do centralnego jest ryzykowny.