Hamownia drogowa do strojenia średnio się przydaje, co najwyżej poglądowo
Poza tym, o jakich mocach jest w ogóle rozmowa? Mam na myśli konkretne wartości tych dwóch samochodów.
PS. Przebieg krzywych potrafi zrobić cuda.
Hamownia drogowa do strojenia średnio się przydaje, co najwyżej poglądowo
Poza tym, o jakich mocach jest w ogóle rozmowa? Mam na myśli konkretne wartości tych dwóch samochodów.
PS. Przebieg krzywych potrafi zrobić cuda.
200 koni , czemu niby drogowa srednio do strojenia ja mam na drogowej hamowana i stojona i nie narzekam , mowa byla o dwoch takich smaych ibizach
200KM z ASZ po samym sofcie? Kto to robił?
asz 195 dokldanie wyszlo z teego a robil to michalniestety wiecej juz sie nie da bo turbo nie jest w stanie dodmuchac powietrza
No fajnie, tylko co to za firma? To na pewno seria z chipem?
firma: http://www.chiptuning.com.pl/
parę osób tu już robiło u niego z mojego i bartola polecania. sam mam mastera xD po chipie i jestem bardzo zadowolony, alfe tez szykuje.
Asz samym softem 195KM przecież to się ugotuje, IC jak karton po butach schowany za zderzakiem, nie wspomnę o innych rzeczach które ludzie wymieniają żeby osiągnąć podany wynik.
sprzeglo sie ugotowało ale zmienilismy na nowe z dwumasem i smiga juz tak rok
- - - Updated - - -
mi michal samym programem zrobil 184 konie bez zadnych filizofii ale zostalo finalnie 170 dlatego zeby sprzeglo utrzymało, a nie jak nie ktorzy nawymieniaja gratow za 3 4 tys i maja 190 koni ;P
Tylko różnica jest taka że te 190KM jedzie szerokim zakresem, i po ostrym upalaniu nadal jest 190KM gdzie w twoim przypadku 20 już spuchnie z braku odpowiedniego chłodzenia... Nie sztuką mieć 200KM które i tak nie jedzie.
Seryjne sprzęgło w JTD zniesie 190-200 KM i 380-390 NM więc nie widzę tutaj filozofii, w twoim przypadku gdzie nie upalasz auta zniesie pewnie dużo więcej.