Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 63

Temat: lancia thesis a 166

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Dwa różne samochody od jednego koncernu w którym Lancia ma status luksusowej limuzyn a Alfa sportowego duch, eksploatacja Lancii będzie masakrycznie droga jeśli jakaś część ulegnie uszkodzeniu i jeszcze jedno jedni kochają jej wygląd inni nie nawidzą każdy ma jakieś swoje preferencje,Alfa 166 po FL moim zdaniem jest prześliczna i na pewno nie budzi tyle kontrowersji co wygląd Lancii.

- - - Updated - - -

My tylko możemy wyrazić swoje opinie Ty ostatecznie podejmiesz decyzje.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar GrzesiuSiedlce
    Mieszka w
    Siedlce
    Auto
    AR 166 00r 3.0 busso / Lancia Thesis 02r 2.0tb

Domyślnie

No to może ja się wypowiem bo mam 166 i Thesisa Powiem tak. 166 w porównaniu do thesisa to jak golf 2 do 166 W thesisie jest ogrom elektroniki która niestety płata filgle bez przyczyny. Lecz rekompensuje to odczuciem luxusu wewnątrz i przyjemnością z jazdy. 166 mam w Dieslu podciągnięty na 178km natomiast thesisa mam 2.0 turbo z wirusem na 207 koni i Thesis odstaje przy prawie 30 konnej różnicy. Lancia jest cholernie ciężka i jest do odczuwalne w czasie prowadzenia. A części do thesisa. Hmmmmm. Drogie. bo w grę wchodzi praktycznie tylko Aso lub używane. Na allegro można kupić już za 18 tys z 2004-2005 roku Lecz są to śmieciowate egzemplarze. Ja za swoją z początku produkcji czyli 2002 roku dałem ponad 30koła. Lecz historia była tak udokumentowana że nie uważam że dałem drogo. Poprzednim właścicielem był dj C-bool Kiedyś były znane jego piosenki teraz ucichł. A wracając do Thesisa, mam w 100% niebity egzemplarz dobrze serwisowany, zadbany, z małym przebiegiem a swoje cyrki ma. Wyświetla mi się komunikat o usterce samopoziomowania reflektorów a działa bez zarzutu. Pewnego razu świeciły się wszystkie dostępne poduskzi powietrzne. Komunikaty po kolei z 10 min się wyświetlały i znikneły, od tamtej pory spokój. Kilka razy przy wchodzeniu w zakręt komunikat o braku oleju w silniku innym razem wyłączył się komputer pokładowy i nie chciał się włączyć przez 2 dni. Innym razem nie chciał się zgasić przez 10 godzin Jakiś checkEngine. Ale to standard I niestety jest mało specjalistów któzy chcą dotykać te auto. 3/4 komputerów diagnostycznych nawet takiego modelu nie ma w katalogach. Wiem że Texa, KTS, i GULDMAN ma thesisa. A inne tańsze którymi dysponują warsztaty nie mają tego samochodu. Ogólnie powiem tak. jeżeli jesteś zapaleńcem włoskich samochodów i miałeś już z nimi styczność to bierz ale szukaj dobrego modelu. Ostatnio była na allegro z polskiego salonu. I jedna sprowadzona z włoszech z slaonu fiata. Złapałem gościa na ulicy w Siedlcach pogadać troche, okazało się że sciągną na handel, chce za nią coś około 40 tys z 2007 roku w JTD z automatem. Przebieg coś około 50tys km. Na allegro chyba stoi

- - - Updated - - -

A i jeszcze kiedyś zamarzł mi hamulec ręczny A że tam jest elektryczy to trzymał jak cholera. Ruszyć się nie dało. Trzeba było potraktować farelkiem. Gorzej jak by było to gdzieś na mieście.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał grzesiusiedlce Zobacz post
    poprzednim właścicielem był dj c-bool
    wow!!!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie

dzięki za rady a mam pytanie który z tych disli w Thesisie jest najbardziej trwały bo tam kilka.Z jednej strony thesis mi się bardziej podoba a z drugiej rozsądek mówi ,że 166 hahaha,a tak przy okazji może jest chętny na zamianę mojej 164(prawie wszystko działa a nawet silnik)hahah na Thesisa?oczywiście z dopłatą ze strony właściciela thesisa
    164 TS 95r
    164 TB V6 95r

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Mam pytanie. Drewno w thesisie jest z lasu czy z opony?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar GrzesiuSiedlce
    Mieszka w
    Siedlce
    Auto
    AR 166 00r 3.0 busso / Lancia Thesis 02r 2.0tb

Domyślnie

Drewno w Thesisie to prawdziwy machoń We wnętrzu nie ma nawet jednego elementu plastikowego. Wszystkie rameczki, nawiewy, przyciski i wstawki są zrobione z Magnezu BMW czy jakiś tam mercedes może się schować co do jakości i dokładności wykonania wnętrza.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Mietsona czy BMW to był tak nie skreślał od razu, ale nie o nich wątek.

Jakiś czas temu przeglądałem zachodnie ogłoszenia i thesiski mają jakieś dziwne przebiegi. Niemieckie auta tej klasy kupują ludzie do zapieprzania po autostradach i ciężko znaleźć z jakimś przyzwoitym przebiegiem. A w lanciach jakieś absurdalnie niskie. I do tego promocyjna cena Jakieś to wszystko podejrzane.
    No i jeszcze o spalaniu z V6 słyszałem jakieś szokujące historie - w mieście minimum 20 litrów Prawda to?

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Thesis jest ponadczasowy, dla niektórych piękny a dla innych nie. Mi się podoba, tak jak koledzy pisali że nie ma co porównywać do 166 ale Alfa szczególnie te przed FL sporo się podstarzała stylistycznie na tle innych aut.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Mi osobiście 166 sprzed liftu bardziej się podoba. No a thesis jest kozak. Czy piękny? Nie wiem. Ale kozak

Użytkownik Rowerzysta Avatar mariwa21
    Mieszka w
    Siedlce
    Auto
    Alfa Romeo 2.5 V6 24V

Domyślnie

jak ktoś mówi ze Thesis V6 pali w miescie 20l to troche przesadza chyba że cały czas pociska auto kolega ma 3.0 V6 automat na komputerze podczas normalnej jazdy pokazywało ok 10l w miescie troche więcej no ale 20....