a jeszcze jedno
JTS jest silnikiem który powstał przy współpracy z GM
co ciekawe ma korek wlewu oleju i bagnet taki sam jak używane w Oplach... ;(
a jeszcze jedno
JTS jest silnikiem który powstał przy współpracy z GM
co ciekawe ma korek wlewu oleju i bagnet taki sam jak używane w Oplach... ;(
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
A ja powiem tylko, że gdybym miał jeszcze raz podejmować decyzję o kupnie Alfy, to raczej wybrałbym 2,5 V6, Ale i tak nie narzekam na moją 2.0TS
Cześć Nowy!
Szkoda, że nie używasz opcji „szukaj” było bardzo dużo takich postów.
Na Twoje pytanie każdy będzie odpowiadał subiektywnie więc ja bym się jakoś nie opierała na takich opiniach, a raczej przejrzała po prostu FORMUM i będziesz wszystko wiedział.
Niemniej jednak z moich doświadczeń to najważniejsze to odpowiedź na pytanie po co Ci ten samochód? Bo Alfe się kocha za wygląd i osiągi, a nie za ekonomie. Zatem powiem Ci tak... z silników TS 2.0 to w ogóle minimum jakie bym kupiła drugi raz. Można sobie już pojeździć, w sensie powygłupiać, ale trochę mocy jednak brakuje do szczęścia, a już potrafi sobie „wypić”. V6 jest super!!! Jak nie za bardzo zależy Ci na kosztach związanych z benzyną (spalanie większe około 4 litrów) i nie mieszkasz w mieście to człowieku BIERZ! Co do pozostałych to myślę, że 1.8 nie odstępuje od 2.0 za bardzo, ale 1.6 w tych samochodach to powinni zabronić (przepraszam właścicieli za bezpośredniość).
Sprostowanie:
Jeszcze są JTD… bardzo fajne właśnie jeśli chcesz bym ekonomiczny. Na pewno ktoś o nich też już pisał.
1) One będą nieśmiertelne… zobaczysz.
2) Jak każdy. Jak nie dbasz o samochody i traktujesz je tylko do wożenia pupy to raczej to nie dla Ciebie.
3) Takie same jak dla innych.
4) Z gazem? Yyyyyy… to Ty jednak nie KUPUJ ALFY!!! Moja p[ije 98, bo słabo jej już na 95, a o gazie to nawet nie chce mi się myśleć.
5) Tu i tu są miny… Lepiej gupić z głową.
6) Najmłodszy…
Na co patrzeć? Też jest na ten temat post wiec tam sobie zobaczysz jak użyjesz opcji "szukaj".
Pozdrawiam,
Monika