Jak radziłam wcześniej zobacz jakie są różnice między fotelem kierowcy i pasażera sprawdż też element o którym piszesz wyżej jak jest przymocowany do fotela kierowcy i problem wtedy będziesz miał rozwiązany.
Jak radziłam wcześniej zobacz jakie są różnice między fotelem kierowcy i pasażera sprawdż też element o którym piszesz wyżej jak jest przymocowany do fotela kierowcy i problem wtedy będziesz miał rozwiązany.
No właśnie porównywałem i to jedyna różnica jaką zauważyłem.No ale skakanie po samochodzie z latarką to niezbyt dobry pomysł na rozwiązanie problemu.
PS:w fotelu pasażera ten element jest stały w jednym miejscu a w kierowcy ruchomy i blokuje się tam gdzie ustawię...
Czyli już najprawdopodobnie masz już rozwiązanie problemu,odczepiła się wkładka od fotela,ta o numerze 5 tylko nie wiem jak ona jest tam mocowana,jednak musisz jeszcze trochę poskakać z latarką po samochodzie by to sprawdzić.
No ale masz wzór po stronie kierowcy,jak tam jest to mocowane/zgrzane,przyspawane,przykręcone/.
haha dziś mały sukces.Mały bo zdiagnozowałem usterkę.
A więc, za blokowanie się fotela w dowolnym miejscu odpowiada element nr 5 z zdjęcia, on jeździ razem z fotelem do tyłu i do przodu-jak sobie życzymy (foto 1).
Ale za jego posuw odpowiada zawleczka która w momencie podniesienie dźwigni pod fotelem chwyta go.
No i u mnie jest ona złamanaZółte kółko (foto 2).
Na chwilę obecną mogę regulować pozycję fotela tylko za pomocą tego(foto 3). Ręcznie mogę przestać ten element i w tym miejscu zablokuje mi się fotel (foto 4)-PS: to co trzymam palcem powinna trzymać ta zawleczka i to właśnie dzięki temu to jeździ razem z fotelem.
Teraz tylko muszę gdzieś znaleźć taką zawleczkę i będzie git...
Tylko gdzie-po niedzieli podjadę do ASO, a w między czasie poszperam po allegro...
Ostatnio edytowane przez gitart ; 17-11-2012 o 14:14
No widzisz jak nie dużo potrzeba i problem rozwiązany,światło dzienne czyni cuda nie to co latarka.