Witam.
Mam pytanie związane z centralnym zamkiem.
Baterie zostały wymienione a otwierać i zamykać drzwi mogę tylko z odległości około pół metra od samochodu.
Co może być tego powodem?
Z góry dziękuję za pomoc
Witam.
Mam pytanie związane z centralnym zamkiem.
Baterie zostały wymienione a otwierać i zamykać drzwi mogę tylko z odległości około pół metra od samochodu.
Co może być tego powodem?
Z góry dziękuję za pomoc
kolego taki czujnik słaby, u mnie jest to samo
Da się coś z tym zrobić czy konieczna byłaby wymiana?
Zakup sobie kluczyk z Alfy po lifcie,przerzuć pestkę IMO oraz grot następnie zaprogramuj go do twojego samochodu powinno pomóc.
Kluczyki po lifcie są znacznie lepsze przez co mają lepszy zasięg-u mnie pomogło i wszystko dział z odległości 7 metrów jak nic.
Ok dzięki za pomoc
U mnie pomogło czyszczenie elektroniki pilota za pomocą Kontakt 60 i 61. Miałem problem z obydwoma pilotami, niedość że łapały z około metra to jeden działał kiedy chciał, a drugi przyciskiem od bagażnika zamykał auto. Po czyszczeniu oba działają tak jak powinny i spokojnie z 5 m mozna otworzyć. Kontakt 60 zmywa warstwę zabezpieczającą z elektroniki razem z wszystkimi zanieczyszczeniami a 61 zabezpiecza ponownie. W ten sposób już naprawiłem wiele pilotów i jeden telefon. Jeszcze myjką ultradźwiękową można spróbować i jak to nie pomoże to wtedy inwestować w nowe piloty.