A wiecie co może skrzypiec przy niskiej temperaturze z przodu przy garbach na drodze albo nieruwnosciach ?
A wiecie co może skrzypiec przy niskiej temperaturze z przodu przy garbach na drodze albo nieruwnosciach ?
I znowu muszę powiedzieć,że też tak mam,ale nie tylko ja,większość użytkowników alf się na to skrzypienie skarży,prawdopodobnie wahacze,ten typ tak ma,zawsze przy niskich temperaturach,pojeździsz trochę i przestaje,przynajmniej u mnie.
ja mam znów odwrotnie jak chwile pojezdze autem to mi (chyba) klocki piszcza![]()
Miałem to samo. Nowe klocki, nowe tarcze i pisk podczas jazdy. Wystarczyło dotknąć hamulec i cisza. W 99% przypadków tylne zaciski są zasyfione i nie odbijają do końca. Przeczyszczenie i przesmarowanie usuwa problem.
Moglby ktos opisac procedure czyszczenia zaciskow?
Ponawiam prośbę kolegi wyżej
Może ja to opiszę jak robiłem to u siebie,odkręciłem dwie śruby trzymające zacisk,tłoczek mi schował się leciutko bez jakiegoś wysiłku,podwiązałem zacisk na drucie żeby mi nie spadł i urwały się przewody,nasmarowałem obydwie śruby trzymające zacisk,wyciągnąłem klocki,a następnie blaszki po których poruszają się klocki i usunąłem pył z klocków,który tam zalegał,wyczyściłem delikatnie drobnym papierkiem,tłoczka nie ruszałem,bo tak jak wcześniej napisałem ja go mogłem palcami mocno wciskać i guma była całą i tyle.Poskładałem wszystko i u mnie to pomogło,robiłem to około trzy miesiące temu i jest cisza do tej pory.
Ja tylko dopowiem, że należy jeszcze oczyścić gumki prowadnic w zacisku od środka. Wtedy wyczyszczoną i nasmarowaną prowadnicę można wkładać.