Panowie a po co simeringi półosi jeżeli byłyby dobre ? Później nie da się ich wymienić bez wyciągania skrzyni ?
Panowie a po co simeringi półosi jeżeli byłyby dobre ? Później nie da się ich wymienić bez wyciągania skrzyni ?
Jeśli nie ma wycieku to się nie wymienia ale z drugiej strony skrzynia na wierzchu a uszczelnienia po około 20zł.szt,olej w skrzyni też można wymienić.
No i ile kolego za sprzegło zapłaciłeś? Pytam,bo właśnie wymieniłem w Lybrze 1.8 i do Świąt nie mam na chleb![]()
Sprzęgło Luk-a ma nr.623301609,Valeo 821322,wysprzęglik Luk 510001530,Valeo 804500,uszczelniacz wału tył razem z obudową Corteco 12015763,Elring 199.190,Reinz 81-90027-00.
- - - Updated - - -
Wysprzęglików jest jeszcze więcej zamienników jak będziesz chciał numery to pisz.
Ja za komplet sprzęgła z dociskiem i łożyskiem + wysprzęglik + robocizną dałem jakoś 1500 PLN. Robione u kowala. Poklepanie po plecach Gratis.
Czasami jedna "wizyta" u takiego chłopo-mechanika to poczatek końca samochodu bo ci ludzie bez młotka nie potrafia Alfy naprawić.
[C
Uszczelniacz w swoim samochodzie masz kompletny z obudową i niestety nie ma możliwości wymiany samego ,obudowa jest jego integralną częścią.
- - - Updated - - -
Prościej mówiąc metal jest złączony na stałe z teflonem.
tak tez myślałem, dzięki wszystkim jutro napiszę jak przebiegła operacja
Alfa, czyli walka serca z rozumem