Strona 19 z 38 PierwszyPierwszy ... 91011121314151617181920212223242526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 380

Temat: Ceramizery... stosować czy nie...?

esco1982
    Gość

Domyślnie

Witam

Kojarze ze Ty tesz zalewales. Masz juz moze jakies spostrzezenia?

Pozdro

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał ANET Zobacz post
    Żeby zaczął działać wg.producenta trzeba przynajmniej 1500 km.
    Niezupełnie. Protucent twierdzi, że do 1500 km trwa proces tworzenia warstwy ceramicznej.

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Niezupełnie. Protucent twierdzi, że do 1500 km trwa proces tworzenia warstwy ceramicznej.
    Czyli po tym okresie można spodziewać dopiero jakiś rezultatów,w jednym już mam jestem bardzo zadowolona zużycie oleju spadło z 1l na 10000 tys.km do 0,5l na 10000 tys.km może nie dużo ale silnik też pracuje ciszej i tak bardziej "lekko" ale to też mogą być moje subiektywne odczucia.

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

Cytat Napisał esco1982 Zobacz post
    Witam

Przeprzaszam ze odswiezam temat, jestem nowy wiec prosze o wyrozumialosc
    Mam pytanie do p. Majkel
    Przeczytalem cala historie tego tematu i wiem ze wlewales ceramizer do 1.6 boxer, ja od szesciu lat posiadam AR146 z 1.4BX. Orginalny silnik po dwoch latach wymienilem na sprowadzony z wloch(85tys km) po rozebraniu starego silnika okazalo sie ze silnik byl kiedys przegrzany (pekniety pierscien) i ogolnie byl w zlym stanie szczegolnie walki rozrzady.
    Zmierzam do tego ze chcialbym zebys napisal jak zareagowal twoj bx po wlaniu ceramizera Ja zalalem dziasiaj i przejechalem narazie tylko te 200km w sumie nic nie zauwazylem narazie ale bede bacznie obserwowowal.
    Domyslam sie ze nie masz juz boxera ale moze wiesz co sie dzisiaj z nim dzieje, z gory dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam
    Witam,
    Stosowałem ceramizer we wszytskich swoich samochodach. Generalnie nie dymiły, nie było z nimi problemów, nie działo się nic niepokojącego, dlatego po zastosowaniu ceramizera do silników "na pierwszy rzut oka nie mozna było odczuć efektów". Jedynie w dieslu 2.5 TD VM w Alfie 164 było wyraźnie słychać cichszą pracę silnika. Dla porównania za płotem sąsiad miał Jeepa z tym samym silnikiem i pytał się co zrobiłem, że mój silnik tak cicho pracuje.
    Co do moich Boxerów to totalnie nie wiem co się z nimi dzieje. AR 33 ostatni raz była widziana w Warszawie na tzw. podwórku Alf... chyba na Grochowskiej. AR 146 miała wypadek i nie wiem czy coś z niej zostało.

Ceramizery stosowałem również do układów wspomagania i tutaj różnica jest wyczuwalna odrazu. W 155, w Lancii Delcie, AR 166 tam stosowałem te środki i wyczuwalne było lżejsze kręcenie kierownica.
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

esco1982
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel Zobacz post
    Witam,
    Stosowałem ceramizer we wszytskich swoich samochodach. Generalnie nie dymiły, nie było z nimi problemów, nie działo się nic niepokojącego, dlatego po zastosowaniu ceramizera do silników "na pierwszy rzut oka nie mozna było odczuć efektów". Jedynie w dieslu 2.5 TD VM w Alfie 164 było wyraźnie słychać cichszą pracę silnika. Dla porównania za płotem sąsiad miał Jeepa z tym samym silnikiem i pytał się co zrobiłem, że mój silnik tak cicho pracuje.
    Co do moich Boxerów to totalnie nie wiem co się z nimi dzieje. AR 33 ostatni raz była widziana w Warszawie na tzw. podwórku Alf... chyba na Grochowskiej. AR 146 miała wypadek i nie wiem czy coś z niej zostało.

Ceramizery stosowałem również do układów wspomagania i tutaj różnica jest wyczuwalna odrazu. W 155, w Lancii Delcie, AR 166 tam stosowałem te środki i wyczuwalne było lżejsze kręcenie kierownica.

Witam

Dzieki za odpowiedz, z moim boxerem tez nic nadzwyczajnego sie nie dzieje oprocz na 100% zjechanego lekko jedna walka rozrzadu w prawej glowicy, mam juz dwie glowice zrobine na "cacy" z poprzedniego silnika wiec na wiosne mam zamiar zmienic. Ceramizer zalalem bo jezeli dziala to powinien zabezpieczyc mi pompe oleju i panewki ktore sa bolaczka tego silnika jednak uwazam ze wal i panewki nie sa "miekkie" tak jak wszyscy pisza tylko poprostu pompa z czasem zaczyna dawac coraz mniejsze cisnienie oleju czego niemozna zauwazyc bez dodatkowego czujnika cisnienia oleju (na wiasne planuje go tez zamontowac)
    moglbys napisac jak spisywal Ci sie boxer jak go miales, czy miales np. problemy z walkami rozrzadu?

Pozdrawiam

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

W swoich boxerach nie miałem jakichkolwiek problemów.
    Oba chodziły na instalacjach gazowych, równo i płynnie. Bez wypadania zapłonów i stuków.
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

esco1982
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel Zobacz post
    W swoich boxerach nie miałem jakichkolwiek problemów.
    Oba chodziły na instalacjach gazowych, równo i płynnie. Bez wypadania zapłonów i stuków.
    Kurcze nie wiem co robie żle że mi ten wałek poleciał, zawsze leje tylko MOTUL 10w/40, nigdy nie przekraczam na zimnym 2500tys obr. no i wymieniam wszystko co dotyczy silnika na czas (świece, paski, płyny,filtry), chyba mnie te silniki nielubią ale łatwo się nie poddam bo ja lubie je bardzo (dżwięk)

Pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar fkkamil
    Mieszka w
    Kraków/Dęblin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM Progression

Domyślnie

I ja testuje ceramizer. Wczoraj wlałem do swojej alfy wraz z nowym olejem. Głownie zależy mi na tym, żeby zabezpieczyć się przed 'zimnym startem' w zimie. Wleję też do Passata 1.9 TDI za 1kkm przy wymianie oleju, a o spostrzeżeniach napiszę za 1500km

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak

Domyślnie

Ja po wlaniu do silnika Volvo odczułem:

-lepszy rozruch zimnego silnika
    -mniejsze wibracje silnika
    -mniejsze zużycie oleju

Brat i znajomy w swoich Audi zauważyli lepszy rozruch silnika, do tego wlali też do układu wspomagania i również poczuli zmianę na +. Ogólnie byłem sceptyczny co do działania specyfiku, ale jak to się mówi, przekonałem się na własnej skórze .

Wszystkie auta Pb.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar fkkamil
    Mieszka w
    Kraków/Dęblin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM Progression

Domyślnie

Od groma ludzi narzeka i odradza ceramizer dlatego zgłębiam swoją wiedzę na ten temat szperając po innych forach.. i okazuje się, że ci co najbardziej psioczą na ceramizer to ludzie, którzy zalewali doktora, modyfikatora, Xeramic itp.