Witam
Kojarze ze Ty tesz zalewales. Masz juz moze jakies spostrzezenia?
Pozdro
Witam
Kojarze ze Ty tesz zalewales. Masz juz moze jakies spostrzezenia?
Pozdro
Witam,
Stosowałem ceramizer we wszytskich swoich samochodach. Generalnie nie dymiły, nie było z nimi problemów, nie działo się nic niepokojącego, dlatego po zastosowaniu ceramizera do silników "na pierwszy rzut oka nie mozna było odczuć efektów". Jedynie w dieslu 2.5 TD VM w Alfie 164 było wyraźnie słychać cichszą pracę silnika. Dla porównania za płotem sąsiad miał Jeepa z tym samym silnikiem i pytał się co zrobiłem, że mój silnik tak cicho pracuje.
Co do moich Boxerów to totalnie nie wiem co się z nimi dzieje. AR 33 ostatni raz była widziana w Warszawie na tzw. podwórku Alf... chyba na Grochowskiej. AR 146 miała wypadek i nie wiem czy coś z niej zostało.
Ceramizery stosowałem również do układów wspomagania i tutaj różnica jest wyczuwalna odrazu. W 155, w Lancii Delcie, AR 166 tam stosowałem te środki i wyczuwalne było lżejsze kręcenie kierownica.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Witam
Dzieki za odpowiedz, z moim boxerem tez nic nadzwyczajnego sie nie dzieje oprocz na 100% zjechanego lekko jedna walka rozrzadu w prawej glowicy, mam juz dwie glowice zrobine na "cacy" z poprzedniego silnika wiec na wiosne mam zamiar zmienic. Ceramizer zalalem bo jezeli dziala to powinien zabezpieczyc mi pompe oleju i panewki ktore sa bolaczka tego silnika jednak uwazam ze wal i panewki nie sa "miekkie" tak jak wszyscy pisza tylko poprostu pompa z czasem zaczyna dawac coraz mniejsze cisnienie oleju czego niemozna zauwazyc bez dodatkowego czujnika cisnienia oleju (na wiasne planuje go tez zamontowac)
moglbys napisac jak spisywal Ci sie boxer jak go miales, czy miales np. problemy z walkami rozrzadu?
Pozdrawiam
W swoich boxerach nie miałem jakichkolwiek problemów.
Oba chodziły na instalacjach gazowych, równo i płynnie. Bez wypadania zapłonów i stuków.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Kurcze nie wiem co robie żle że mi ten wałek poleciał, zawsze leje tylko MOTUL 10w/40, nigdy nie przekraczam na zimnym 2500tys obr. no i wymieniam wszystko co dotyczy silnika na czas (świece, paski, płyny,filtry), chyba mnie te silniki nielubiąale łatwo się nie poddam bo ja lubie je bardzo (dżwięk)
Pozdrawiam
I ja testuje ceramizer. Wczoraj wlałem do swojej alfy wraz z nowym olejem. Głownie zależy mi na tym, żeby zabezpieczyć się przed 'zimnym startem' w zimie. Wleję też do Passata 1.9 TDI za 1kkm przy wymianie oleju, a o spostrzeżeniach napiszę za 1500km![]()
Ja po wlaniu do silnika Volvo odczułem:
-lepszy rozruch zimnego silnika
-mniejsze wibracje silnika
-mniejsze zużycie oleju
Brat i znajomy w swoich Audi zauważyli lepszy rozruch silnika, do tego wlali też do układu wspomagania i również poczuli zmianę na +. Ogólnie byłem sceptyczny co do działania specyfiku, ale jak to się mówi, przekonałem się na własnej skórze.
Wszystkie auta Pb.
Od groma ludzi narzeka i odradza ceramizer dlatego zgłębiam swoją wiedzę na ten temat szperając po innych forach.. i okazuje się, że ci co najbardziej psioczą na ceramizer to ludzie, którzy zalewali doktora, modyfikatora, Xeramic itp.![]()