kielich dostępny tylko w oryginale, zamienników nikt nie robi
cena w okolicach 500 zł
jeżeli nic nie znajdziesz zapytaj na autosklep24
Ja postaram się dokładniej wytłumaczyć.
Z obu stron auta patrząc od koła idzie najpierw przegub zewnętrzny, potem pręt i następnie krzyżak który wchodzi w kielich. I w tym momencie zaczyna się coś co nazywają przegubem wewnętrznym.
Po obu stronach jest to krzyżak z kielichem z tym że od lewej strony masz krótszą półoś więc do skrzyni wchodzi tylko krótki kawałek pręta i taki element nazywają kielichem. Kielich + wspomniany krzyżak tworzy przegub wewnętrzny.
Po prawej stronie też jest kielich tylko że półoś jest dłuższa (ta część od skrzyni) i dlatego pręt za kielichem jest dłuższy i na dodatek podparty łożyskiem. Do środka wchodzi taki sam krzyżak jak po lewej stronie.
Teraz tak, lewą stronę mogę Ci zaoferować za 568 komplet kielich + krzyżak a prawą stornę za 718 zł komplet.
Gdybyś był zainteresowany - sklep@autosklep24.pl
Ostatnio edytowane przez Gepard ; 28-11-2012 o 16:37
Pod auto i szarpac polosiami w poprzek, luźna do wymiany. Luz wzdłużny to norma.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
A taniej z nówek i tak nie dostaniesz...z rachunkiem.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Muszę pomacać tam, najgorzej jak się okaże, że 2 do wymiany, to się załamie... Miał ktoś taki przypadek? ( czasami, wydaję mi się, że poprzedni właściciel orał nią pola.. )
- - - Updated - - -
Nie no zdaję sobie sprawę, ogólnie ceny są bardzo wysokie takich części. A do używanych mam opory znaczne. WIęc narazie musze sie przemeczyc na takim stanie co jest i na wiosne wyrzucic grosza.
Unikaj dziur jak ognia do wiosny, w Łodzi wjechalem, we Włocławku już nie dało się normalnie jechać, a do Bydgoszczy 40kph. Miała już jakiś znaczny luz przed dziurą, ta ją dojechala. Wymieniłem dwie w odstępach 6mc.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti