Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Otwieranie bagażnika

Izabela
    Gość

Domyślnie Otwieranie bagażnika

Witam serdecznie. Słuchajcie, mam malutki problem, a mianowicie nie działa mi ''klapka'' do otwierania bagażnika-nie mogę otworzyć go ciągnąc za nią w środku samochodu gdyż chodzi luźniutko, pozostało otwieranie kluczykiem. Ale wolałabym to naprawić i mieć wszystko sprawne.Moje pytanie brzmi zrobię to w dowolnym warsztacie? np na shellu i jaki to będzie koszt. A tak apropo, coś ostatnio w mojej Alfuni coraz więcej rzeczy się psuje

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Witam Alfistkę

Z reguły odradzam robienie czegokolwiek w Alfie w byle jakim warszatcie, a juz napewno nie w miejscach typu Norauto czy inne wynalazki...Podpytaj chłopaków czy mogą Ci w okolicach Bydgoszczy polecić jakiegoś dobrego i znającego się na Alfie majstra...nie oddwaj Alfy partaczom bo będziesz miała problemy później...
    Zapewne linka otwierana bagaznika puściał, trzeba trozebrac i obejrzeć...myśle że nie będzie problemu z linką, są zakłady które dorabiają takie linki lub tez poszukaj orygianłu...rozejrzyj sie na Allegro, pełno tam części do AR 156, napewno coś znajdziesz...

Cytat Napisał Izabela
    A tak apropo, coś ostatnio w mojej Alfuni coraz więcej rzeczy się psuje
    jak sądzę masz Alfkę od niedawna i nie jesteś jej pierwszą właścicielką, co pociąga za sobą ryzyko że poprzedni własciciel czegos mógł niedopilnowac, dlatego polecam udanie sie do dobrego majstra "od Alf" i niech przejrzy co tam szwankuje, Alfa zwłaszzca 10 latka (jak moja zresztą) ma swoje humory i lubi czasami dac się we znaki, ale jak od początku jej przypilnujesz i na bieżąco będziesz wszystko robiła to Alfa odwdzięczy sie pięknym brzmieniem i radością z jazdy...

Broń Boże nie zniechęcaj się do Aletki...bądź twarda a nie pozałujesz :wink:

Pozdrawiam nową Alfistkę
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Izabela
    Gość

Domyślnie

Oki, dzięki. Byłam już z Alfa kilka razy w ASO w Bydgoszczy, ale tu na forum mi odradzono, ze lepiej do Torunia. Ale czy w takim razie ktoś zna dobrego majstra do Alfy??? Chyba napisze w tej sprawie nowy post.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Izabela nie musisz miec speca do tej rzeczy. W mojej Alfie stalo sie to samo. Pojechalem i zrobili to za 25zl w warsztacie. Usterka jak w kazdym innym samochodzie. Jesli jednak stanie Ci sie cos z silnikiem czy cos innego powaznego to znajdz specjaliste od Alfa Romeo. Do linki nie potrzebujesz. Szkoda czasu na szukanie. POzdrawiam

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie

Izabela.. ja mam taki problem, że.. mam tylko dźwignię i kluczyk.. zaciągne dźwignię.. bagażnik sie odblokowuje i musze wyjść z auta i bagażnik otworzyć kluczykiem.. czyżby jest coś nie tak? linka jest uszkodzona? rozumiem, że.. po zaciągnięciu dźwigni bagażnik sam się otwiera do góry tak?!

Izabela
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alfaholic145JTD
    Izabela.. ja mam taki problem, że.. mam tylko dźwignię i kluczyk.. zaciągne dźwignię.. bagażnik sie odblokowuje i musze wyjść z auta i bagażnik otworzyć kluczykiem.. czyżby jest coś nie tak? linka jest uszkodzona? rozumiem, że.. po zaciągnięciu dźwigni bagażnik sam się otwiera do góry tak?!
    nie,u mnie jak tzw dźwignia w samochodzie działała tak że, po jej zaciągnięciu bagażnik się odblokowywał, wysiadałam z samochodu i otwierałam go ręką-już bez kluczyka. a teraz owa dźwignia nie działa, moge ją pociągnac teraz praktycznie prostopadle do dolnej ramy drzwi od samochodu, chodzi bardzo luźniutko, a to jest nie prawidłowe, no i fakt faktem bagażnika już w ten sposób nie mogę otworzyć, już tylko i wyłącznie kluczykiem.

Izabela
    Gość

Domyślnie

dzięki Konrado

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

No tak jak mowie do pierwszego lepszego warsztatu oddaj i tam to zrobia.

cysio
    Gość

Domyślnie

W Sportwagonie bagaznik otwiera sie ze środka (dźwignia) lub za pomocą kluczyka pod logo Alfy, lub za pomocą przycisku na kluczyku. Jeżeli posiadasz kluczyk scyzoryk powinno wówczas być tak samo, jeżeli masz czerwony kluczyk to z kluczyka otwierać chyba sięnie da (nie wiem). W twoim przypadku wygląda na zerwaną linkę.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie

Ja mam czerwony kluczyk i moge otwierac nim bagaznik.. pewnie linka sie urawala.. musze sie tym zajac.. bo mnie to troszke irytuje zeby za kazdym razem gasic silnik zeby wyciagnac kluczyk i otworzyc bagaznik pozdro Alfisci