Strona 79 z 175 PierwszyPierwszy ... 29697071727374757677787980818283848586878889129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1749

Temat: Chip tuning - Mapy

DUET
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    no to duet czy alltun ??
    co jest co ?

nie traktuj wszystkiego jako atak na twoją osobę - ale jak ktoś powierza komuś silnik to liczy ( znaczy powinien liczyć ) na obsługę na poziomie

- - - Updated - - -

bo na stronie duet w zakładce galeria są tylko fotki golfa III i tyle
    no i dopisek " oto kilka furek zrobionych przez duet "
    no reklama jak diabli - tylko czego ? spojlerów , rozpórek , felg do golfa III ?
    Sory jeżeli to tak zabrzmiało, nie miałem nic złego na myśli po prostu Ja nie posiadam hamowni i niestety nie przedstawię Ci żadnych wykresów, a ALL to ma, znam tych chłopaków i mogę Ci ich polecić z pełną odpowiedzialnością, Ja działam w następujący sposób, sprawdzam silnik przed, robimy jazdę próbną na drodze, zczytuję twój program z auta modyfikuję go i wgrywam, potem robimy jazdę po i to wszystko. Jeżeli to co osiągniemy Cię satysfakcjonuje to ok jeżeli nie możemy trochę popoprawiać ale 99% kolejnych zmian jest bez sensu bo przeważnie pierwszy mod jest najlepszy.
    Pozdrawiam
    Jacek
    602881930
    P.S.
    co do fotek to brak mi czasu na wrzucenie reszty które udało mi się sfotografować, ale na pewno je uzupełnię.

Użytkownik Romeo Avatar ajdacho
    Mieszka w
    Olkusz okolice
    Auto
    156/SW 1.9 JTDm 16V FL 2004 GIUGIARO DESIGN

Domyślnie

Cytat Napisał ajdacho Zobacz post
    rozumiem że jak mi się nie spodoba (cytat ze stronki) zawsze możemy ustawić samochód do pierwotnych parametrów
    czyli wypróbować można teraz kwestia za ile???
    ponawiam pytanie ile będę musiał zapłacić???

bo mam kawałek drogi do was więc nie chcę jechać w ciemno

WŚCIEKŁY ZA PODZIAŁ NA FORUM

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

w ciemno to sie kup cipa z allegro za 9,98

- - - Updated - - -

najwyżej oddasz - 10 dni zgodnie z prawem na zwrot towaru zakupionego poza siedzibą firmy

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał DUET Zobacz post
    zczytuję twój program z auta modyfikuję go i wgrywam, potem robimy jazdę po i to wszystko. Jeżeli to co osiągniemy Cię satysfakcjonuje to ok jeżeli nie możemy trochę popoprawiać ale 99% kolejnych zmian jest bez sensu bo przeważnie pierwszy mod jest najlepszy.
    A powiedz mi, ile czasu to zajmuje przy założeniu, że auto przyjedzie sprawne? 1.9TDi z GTB2260VK też wystroisz za pierwszym razem?
    Ostatnio edytowane przez siewcu ; 28-11-2012 o 16:13

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał siewcu Zobacz post
    1.9TDi z GTB2260VK też wystroisz za pierwszym razem?
    Nie zadawaj takich pytań kolego Siewcu .Wiesz sam ,że to cięzki temat i strojenie jest tu akurat sprawą równorzędna z chociazby prawidłowym przekonstruowaniem sterowania kierownic.

Chłopaki bawią sie w rosyjką ruletkę z tymi gotowcami,pytanie czy któryś się pochwali ,kiedy jednak ten " pistolet" wypali...

DUET
    Gość

Domyślnie

Witam
    Na wstępie pragnę poinformować wszystkich że nie są to gotowce, tylko zmodyfikowane oryginalne programy z czytane z samochodu. Przepraszam też "bociana" nie miałem nic złego na myśli po prostu chłopaki z All mają profesjonalny warsztat i z całą odpowiedzialnością mogę ich polecić, znam ich, to profesjonaliści.
    Co do sensu chipowania 1,9 JTD to możecie mi wierzyć że warto, naprawdę, różnica niesamowita, tak naprawdę dostajesz nowe auto, na 5 biegu uzyskujesz przyspieszenie porównywalne z 4 biegiem w wcześniejszym ustawieniu z przed chipa.
    Ważne by wiedzieć jak poprawić program by wszystko grało, bo uwalić sterownik to nie jest problem, zdaża się najlepszym ważne by potrafić go naprawić.
    Pozdrawiam, życzę miłych wrażeń z jazdy, powodzenia.

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał DUET Zobacz post
    Witam
    Na wstępie pragnę poinformować wszystkich że nie są to gotowce, tylko zmodyfikowane oryginalne programy z czytane z samochodu.
    Widzisz, haczyk w tym, że właśnie tym są gotowcami. Tunerem nie jestem, ale wiele razy widziałem strojenie(czy to benzyny, czy diesla) i to co piszesz, czyli te 99 przypadków na 100 z od razu dobrym modem może być tylko gotowcem Chyba że masz jakąś niesamowicie wielką wiedzę, no ale w takim razie dziwi mnie, że nie pracujesz w jakimś teamie WRC, DTM, F1 albo nie piszesz programów dla koncernów samochodowych tylko klepiesz chipy za kilkaset złotych...

Użytkownik Romeo Avatar ajdacho
    Mieszka w
    Olkusz okolice
    Auto
    156/SW 1.9 JTDm 16V FL 2004 GIUGIARO DESIGN

Domyślnie

Duet skoro nie chcesz podać ceny to trudno w ciemno nie pojade
    będę musiał stracić 200 pln i na wiosne do cinka pojechać

WŚCIEKŁY ZA PODZIAŁ NA FORUM

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Panowie jest pewnie problem. Kupiłem 159 16V deport belgii i jak się okazuje nie mam w niej DPF ktoś go usunął. Czy jest taka możliwość że ktoś to zrobił i nie przerabiał programu?? czy jest to nie możliwe?? bo teraz się martwie czy zaraz mi coś w niej nie padnie:/ nie wyświetlają się zadne komunikaty związane z DPF ani nie łapie żadnych błędów. Czy galletto dam rade wyciągnąć od siebie mape i wstawić ją tu i mi powiecie czy była optymalizowana na prog bez DPF czy ktoś to jakimś cudem zaślepił??

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar G-CS
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Focus 3 ST 2.0EB 250/320KM :)

Domyślnie

odczytaj i wrzuć, razem z identyfikacją sw