Strona 9 z 50 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 499

Temat: Alfaholicy - Kępno i okolice :)

Użytkownik Romeo Avatar maciekm88
    Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

W takim razie ustalamy na razie że widzimy się 28 grudnia. Tylko gdzie? Jakieś propozycje? Z racji pory roku proponował bym miejsce gdzie można wypić jakąś kawę/herbatę (nie orlen) Ja wstępnie proponuję spotkać się na parkingu BP/Mcdonalds w Kępnie, a później przejechać na rynek i tam pójść do kawiarni np Zefiros, albo pizzerii. No chyba że chłopakom z POS jest za daleko to będziemy myśleć dalej...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raku
    Mieszka w
    Kępno
    Auto
    Alfa Romeo 156 2,4JTD

Domyślnie

Jakaś kawka to dobry pomysł, ale faktycznie lepiej nie pić znowu kawy na orlenie. Jak się POS zgodzi to zapraszamy do nas, jak im za daleko to możemy podskoczyć do Ostrowa, tam też parę miejsc na spota by się znalazło. Aparat wezmę.

Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

Ja też nie widzę problemu żeby tam pojechać w razie czego. Później napiszę temat na Alfaclub może tym razem ktoś od nich wpadnie

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

osobiście nie widzę większego problemu z dojazdem do Kępna ale wtedy jestem zdany na was bo nie wiem gdzie cokolwiek jest... w Ostrowie mamy nowa galerie z parkingiem a w galerii są różne kawiarenki albo do MCDonalda na rynek też można jechać sie pokazać tylko musze ogarnąć alfe bo mam problem z kopceniem na czarno (błąd EGR i zbyt duża masa powietrza niż docelowa i troche słabsze doładowanie niż docelowe) ktoś coś takiego kojarzy czy to EGR??

aaa pomiary robione na postoju bez obciążenia... masa powietrza mierzona ok 400 a docelowa ok 260.... wiec spora różnica... aa i jakies sugestie prosze na priv zeby tu nie zasmiecac
    Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 02-12-2012 o 21:41

Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

Nawet z tej Waszej galerii mam kurtke Ja jak na razie nie mogę się do niczego deklarować bo nie wiadomo czy na 100% będę mógł być, bo możliwe że jeszcze wieczorem w 2 święto będę musiał wracać na pomorze. Ale będę informował na bieżąco. Co do oprowadzenie po Kępnie się nie martw, któryś z nas by po Was wyjechał przed Kępno albo coś i sprawa rozwiązana. Co do EGR to musiał bym sprawdzić jak to wygląda u mnie z masami powietrza- mamy ten sam motor. Z tym że ja mam EGRa zaślepionego całkowicie, bo podczas jego czyszczenia pękła mi śrubka która idzie przez całą jego długosć i reguluje jego otwarcie/zamknięcie. Jak go tak założyłem to był cały czas otwarty- mnóstwo czarnego dymu i zupełny brak mocy ze pod górkę nie moglem podjechać. Sprawę załatwiło jego całkowite zaślepienie. Co prawda jak podepnę kompa to wywala błąd, ale nie da sie odczuć żadnych ubytków mocy, nadmiernego kopcenia itd. Jeśli Alfa w przyszłości zostanie ze mną to przy jakimś virusie będzie komputerowe wycięcie EGRa. co do mas powietrza, to sprawdź jeszcze wszystkie gumowe rury- lubią pękać. Mi niedawno strzeliła ta pomiędzy IC a Turbiną. Kopcenia nie było, ale nieznaczny spadek w mocy dało się odczuć. Na razie udało mi się ją załatać. Nie wymieniam bo jeśli Alfa zostanie u mnie to mam w planie założenie frontowego Icka Ale to plany na odległą przyszłość. Jak zrobię pomiar to dam Ci znać na PW

JoRdaNnNnN -166
    Gość

Domyślnie

Mi każdy już termin pasuję bo 159 2.2 JTS zagościła w moim garażu Więc trzeba zobaczyć jak się grafiki reszcie ułożą Może na Ostrówie się ustawimy to z Kalisza coś podleci jeszcze? Mi to wsiooo ryba :>

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

no to odswieze bo cos tu ucichlo jak tam termin 28 nadal aktualny?? ja juz doszedlem z moja alfa do ladu sprawca kopcenia i zlej masy powietrza okazal sie EGR (znowu zacięty) dzisiaj bylem w ASO zamowic poduszke silnika i uszczelke do baku wiec to ogarne i mozemy sie spotykac

Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

zaślep go całkowicie i będzie po problemie

Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

gdyby ktoś z Was był chętny, a nie wiedział o tym to wrzucam linka
    http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...=336589#336589
    Mnie niestety jeszcze nie będzie w wlkp

JoRdaNnNnN -166
    Gość

Domyślnie

Samemu to mi się nie chcę jechać Jak tam ten nasz 28.12??? Jakaś wstępna lista może??? :>