Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Poszukiwania gum od stabilizatora przedniego

elbus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maciejbydg_87 Zobacz post
    Pozwole sobie wtrącić pytanie - w jakich wersjach jest montowany ten stabilizator ? - bo ja w swojej nie mam :/ i czy jest różnica w prowadzeniu z/bez takiego stabilizatora ??
    Ja osobiscie tez nie mam takiego stabilizatora z przodu.
    Jak sie nie myle,ale nie dalbym sobie glowy uciac za to,to prawdo podobnie byly one montowane w wersjach "V".
    Czy wielka roznica,watpie zreszta mozna kupic dodatkowy stabilizator,ktory zostaje montowany na kielichach od amortyzatorow przednich. Widzialem taki stabilizator kiedys na internecie, ale cena ~230Euro.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD

Domyślnie

Jakich wersjach "V"?? A poza tym nie myl rozporki (ktora w sume w 33 jest zbedna) ze stabilizatorem. Z tego co mi sie wydaje chyba wlasnie tylko 1.4 nie mialy stabilizatorow.

elbus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał _zagiel_ Zobacz post
    Jakich wersjach "V"?? A poza tym nie myl rozporki (ktora w sume w 33 jest zbedna) ze stabilizatorem. Z tego co mi sie wydaje chyba wlasnie tylko 1.4 nie mialy stabilizatorow.
    dlatego napisalem ze nie jestem pewien, chyba masz racje ze nie byly montowane w 1,4.

Użytkownik Rowerzysta Avatar fafa
    Mieszka w
    Knurów/Mysłowice
    Auto
    RWD & FWD & Q4

Domyślnie

Cytat Napisał DaniioDTB Zobacz post
    Gdyby ktoś potrzebował poliuretanów to polecam na http://www.rajdy4x4.pl/
    Jak wygląda sposób zamawiania? Z tego co pobieżnie przeglądałem, w formularzu wyboru nie ma możliwości zaznaczenia marki samochodu AR.
    Kupiłeś komplet 4 sztuk, czy tylko te niedostępne w ASO?
    Jakie koszty i czas oczekiwania?
    33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
    Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
    było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

Witam, tak zakupiłem komplet 4 sztuk. Na stronie http://www.superpro.pl/ wyszukałem interesujący mnie asortyment i zamówiłem przez maila podanego w zakładce kontakt. Termin realizacji nie był krótki, ale to raczej z powodu że nie posiadali tych części w Polsce(ogólnie ucieszyło mnie to że mogłem zamówić te części z polskiej strony www). Mam nadzieje że poliuretany posłużą dobrze.

Użytkownik Rowerzysta Avatar fafa
    Mieszka w
    Knurów/Mysłowice
    Auto
    RWD & FWD & Q4

Domyślnie

Cytat Napisał DaniioDTB Zobacz post
    Na stronie http://www.superpro.pl/ wyszukałem interesujący mnie asortyment i zamówiłem przez maila podanego w zakładce kontakt.
    Dziękuję za info. Sprawdzałem póki co dosyć pobieżnie i wynika że asortyment kończy się na serii II
    Chyba, że coś z SII podchodzi do SIII? Ale mam zbyt duże wątpliwości co do kompatybilności (vide np. amortyzatory), żeby w ciemno zamówić.
    Chyba że koś podpowie czy S.II miała taką samą grubość drążka stab. jak SIII?
    33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
    Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
    było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

DaniioDTB, jak tam eksploatacja tym poliuretanów? Nic się nie zmieniło na minus?
    W ogóle to jesteś w stanie ocenić ich twardość jak miałeś je w ręku? Czy jakoś wyraźnie twardsze od gumy, czy raczej porównywalne?

Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

Minusów z tej wymiany do tej pory nie zaobserwowałem. Na pewno zaraz po zmianie różnica była zauważalna, ale na pewno duży wpływ na to miało to iż poprzednie gumy były mocno wyeksploatowane. Myślę że warto było w to zainwestować tym bardziej że koszt zamówienia tych gum byłby porównywalny ze standardowymi.
    Na tę chwilę mam trudności z określeniem jak się jeździ ponieważ wczoraj szczęśliwie udało się dotrzeć do domu z uszkodzonym czopem od strony tylnego prawego koła. Auto stało się niestabilne ponieważ koło mocno się buja.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

DaniioDTB, ponawiam pytanie o opinię nt. PU Coś się zmieniło przez kolejne 1,5roku? Jakieś luzy, skrzypienia? Ile km masz przejechane?

Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

Jeśli chodzi o ten poliuretan to nie zauważyliśmy niepokojącego zużycia. Na temat prowadzenia w tej chwili nic nie powiem, ponieważ trzeba będzie wymienić inne gumki:/ aby można było powiedzieć, o perfekcyjnym prowadzeniu 33.