To Ci współczuje ... dukiewicz na usterki w dachu rozkładał ręce i pytał czy na pewno mają coś poprawiać ... oni tego nigdy nie demontowali i doświadczali by się na moim aucie ... a u mnie pęcherze pojawiły się na folii oklejającej mechanizmy. To wystarczało by zakwalifikować dach do wymiany .... czego Dukiewicz się ewidentnie bał
PS. Ale minęło trochę czasu - może i na to już mają step by step procedurę nasi fachmani od siedmiu boleści![]()
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 02-12-2012 o 16:14
motor sports can be expressed in one single letter///M
Ja nie mam pęcherzy, tylko cała guma odłazi... Niech się Pol-Car uczy, za 3 lata to może być dopiero dramat...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
A mi sie dzisiaj udalo polamac fotel kierowcy. Siadajac uslyszalem huk jakby ktos gniotl butelke plastikowa, zajzalem pod siedzenie i znalazlem polowe jakiegos plastikowego kolka troche jak wygladajacego jak korek. Wloskie maja dziwna przypadlosc, trzeci samochod z tej rodziny i w kazdym siedzenie do naprawy![]()
Jest procedura serwisowa (i materiały?) przygotowane przez producenta do usunięcia usterki. Brzęczenia tapicerki w drzwiach usuwa się przez wklejenie elementów z materiału tłumiącego. Nie dopytywałem jak to wygląda w szczegółach z oparciem kierowcy.
Rezonanse przy jeździe i przy głębszym basie.
Na foto już za późno![]()
Ganinex Pszczyna. Reflektory były solidnie poplamione od wewnątrz. Same pajączki nie wystarczają do przekonania serwisu do wymiany. Decyzja FAP.
Wysłane z N8010 przez Tapatalk
Ostatnio edytowane przez Sierek ; 03-12-2012 o 21:06
Do usunięcia.
Ostatnio edytowane przez Sierek ; 03-12-2012 o 20:58
Teraz jaMam przejechane 43k i:
1. Wynieniona nakładka na gałkę skrzyni biegów
2. Naprawiony skrzypiący fotel kierowcy
3. Naprawiony głośnik który w drzwiach brzęczał
4. Wynieniona pompa sprzęgła
5. Wlew paliwa czasami się nie otwierał - naprawiono
6. To chyba najgorsze ale ludzie czytający to forum wiedzą-- Turbosprężarka
7. Spryskiwacze reflektorów wymienione na nowe
To ja mam tak:
19 tys. km.
1. Wymiana centrali świateł dziennych ( wymiana na nowa)
2. Wymiana skrzyni biegów ( problem z pierwszym biegiem)
3. Głośnik przód lewy ( wymieniony ale nadal brzęczy)
4.Wymienione oba lusterka wsteczne ( powyżej 140 km. wibrowały)
5. Wymieniona osłona przeciwsłoneczna ( problem z ustawieniem odpowiedniej pozycji)
6. Wymienione oba reflektory ( zakurzone i pajączki)
7. Gałka zmiany biegów ( zmiana na inną)
8. Wymiana body-komputera
9. Trzeszcząca podsufitka ( wykonali regulacje rygli drzwi, podsufitka czasami trzeszczy)
10. Trzeszcząca rączka w drzwiach kierowcy ( zasikali jakimś gównem i dalej trzeszczy) wystraszyło użyć izolacji szmacianej i jest git.
Ostatnio edytowane przez lechtak ; 07-12-2012 o 11:26