Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 117

Temat: Używane -pomoc w zakupie Giulietty

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał ilm Zobacz post
    no ja sie zastanawiam nad sport packiem - niskie twarde zawieszenie plus felgi 17 czy 18 to ja nie wiem czy sie da tym jeździć po naszych drogach, po mieście etc. czytałem że niektórzy maja problemy na sportowym zawieszeniu i felach przejechać uczciwie próg zwalniający, boje sie o funkcjonalność samochodu, nie mowiac o krzywieniu sie felg etc.poza tym ona czesciowo ma elementy sport packa, np spoilery boczne , aluminiowe listwy progowe (nie ma tego akurat sport pack)
    Zawieszenie w Sport Packu nie jest obniżone, tylko utwardzone. Na felgach 17" spokojnie da się jeździć. Na zimę można sobie zaserwować 16" (jeśli nie ma Brembo z przodu). Jak jest z 18", nie sprawdzałem. W Sport Packu jest kilka rzeczy, których nie można mieć osobno - ciemne wypełnienie reflektorów (robi różnicę) i obszycie nicią kierownicy, jeśli dobrze pamiętam.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    @ ciastek
    ja tam sie nie znam, ale jak dla mnie biega lajn to progression

to moze z inej beczki, z wyprzedazy fiata po gradobiciu cos mozna ustrzelic, ta jest chyba najdrozsza, ma sport pack i skore

http://www.fap.pl/okazje/oferta/0716...km-distinctive

- - - Updated - - -

tak, wiem jak ktos jest kumaty to taki rabat za nieuszkodzone sam ustrzeli w dilera
    Ehh.... od FAP,FAPa mozna by jużwymagać, żeby się znał na tym , co sprzedaje...
    felgi 16" sport, to albo jest inna alfa na zdjęciu a inna do sprzedaży, albo przycinają w wuja
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Ciastek C Zobacz post
    Ehh.... od FAP,FAPa mozna by jużwymagać, żeby się znał na tym , co sprzedaje...
    Może i się zna, ale na pewno nie na Alfie .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar gdynianka
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    biała QV, 2011

Domyślnie

DA SIE! nawet na 18"!
    slyszalam, jak jeden gosc mowil, ze na 18" i przy sportowym zawieszeniu to jakby na desce jechac.... masakra.. widac, ze nie jezdzil sporotwymi autami, a przy nich Alfa wypada prawie mieciutko ))

nic si enie boj- bierz sport!

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Giulietta 1.4 TB Multiair

Domyślnie

Cytat Napisał gdynianka Zobacz post
    DA SIE! nawet na 18"!
    slyszalam, jak jeden gosc mowil, ze na 18" i przy sportowym zawieszeniu to jakby na desce jechac.... masakra.. widac, ze nie jezdzil sporotwymi autami, a przy nich Alfa wypada prawie mieciutko ))

nic si enie boj- bierz sport!
    hmm... ja się mocno zastanawiałem nad pakietem sport 2 (a więc 18", powiększone zaciski i tym samym minimum 17" jeżeli chodzi o opony zimowe) i dałem sobie spokój. Nie chodziło mi tyle o komfort jazdy (np. nie ma wielkiej róznicy pomiędzy 17" a 16") ale o polskie cudowne drogi. Nie jeżdę po wertepach, głównie po Warszawie (w pórwnaniu z innymi miastami jest naprawde ok) albo w daleką trasę po głowynch szlakach komunikacyjnych, ale 3 lata temu jak była taka ostra zima, to na katowickiej pod Częstochową 2 razy rozwaliłem oponę na dziurze. Miałem szczęscie, że felga przeżyła, ale zakup dwóch 17" to też wydatek. A montowanie dojazdówki przy minus 15 i powrót do Warszawy nie przekraczając 80km/h to nuda. Nauczywszy się na swoich błędach przy zakupie Julci dokupiłem sobie felgi 16" i zimą jezdze na 16", letnie mam na 17". Giulietta na 18" super wygląda, ale moim zdaniem to nie na Polskę.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfa romeo giulietta

Domyślnie

pozostaje mi wiec nauczyć sie sztuczek negocjacyjnych, jest kryzys, koniec roku, generalnie alfy nie sa zbyt popularne, na razie udało mi sie do tej pory najwiecej zbić z jednej alfy 16,5% ceny katalogowej, jak sobie wy radziliscie przy kupnie, jak negocjowaliscie?

a co do felg to troche wydaje mi sie ze mojej dziewczynie moze byc trudno na twardym zawieszeniu w miescie w ktorym w przynajmniej w kilku miastach są kocie łby ;-).

w ogóle do tej pory dzieki za wszystkie odpowiedzi, jestescie duzą pomocą.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał barnio Zobacz post
    ...podjedz do tego aso z ktorego jest pieczatka. Popros o wydruk pelnej historii serwisowej. Popros aby przy diagnostyce z komputera zczytali Ci liczbe dojsc do odciecia, bedziesz widzial jak byla jezdzona....
    Generalnie w serwisach mają zakaz informowania o historii serwisowej auta. Tylko właściciel samochodu może poprosić o coś takiego. Takie informację dostałem w 2 serwisach.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Edivip Zobacz post
    Generalnie w serwisach mają zakaz informowania o historii serwisowej auta. Tylko właściciel samochodu może poprosić o coś takiego. Takie informację dostałem w 2 serwisach.
    no tak, ale jak zajedziesz z wybranym autem na przeglad przedsprzedazowy to ci podadza wszystko jak na tacy

Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    biała QV, 2011

Domyślnie

sprawdzales te ofety:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C27139629.html - bez skroy, ale za 6tys mozesz zalozyc jaka sobie zyczysz
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C25832273.html - na 80 tys powinni zejsc
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C26247016.html - nowka za 78 tys, zejda do 75 pewnie
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C26246533.html

wybor do 80 tys masz jakis.
    pozdro

Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    biała QV, 2011

Domyślnie

jest Alfa z 2012, demo car dilera z Gdyni, 15 tys. przebiegu, czerwona, 170KM, manual, chca kolo 70 tys., auto na gwarancji. J ania jechalam raz- spoko jest
    jak jestes zainteresowany, daj znac na priva, przekaze Ci namiary.