Strona 124 z 191 PierwszyPierwszy ... 2474114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,231 do 1,240 z 1904

Temat: alfaholicy słupsk

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

No to ja spróbuję Tobie pomóc.

Pierwsze pytanie to czy chodzi o nowy salonowy samochód czy używany z komisu przy salonie i czego chciałbyś się dowiedzieć.
    Jeśli chcesz kupić od nich nowy samochód to raczej nie musisz się martwić że coś jest nie sprawne technicznie bo przecież dostajesz gwarancję.
    Jeśli chodzi o używane auto to niestety Diug nie wnika w stan techniczny samochodów. Po pierwsze polityka Diuga jest nastawiona na zarabianie pieniędzy na czymkolwiek się da, więc sami z siebie nie naprawią tego co się nadaje do naprawy w samochodzie. To Ty masz kupić ten samochód i przyjechać do nich na serwis. Byłem jakiś czas temu oglądać używaną Alfę w komisie Diuga, to nawet spalonych lampek w zegarach nie chciało im się wymienić.

Jeśli chodzi o moje doświadczenia z Diugiem to postanowię ich nie wypisywać tutaj bo ściana płaczu by wyszła i litania do Matki Boskiej pieniężnej. Jeśli chodzi o naprawy serwisowe w Diugu to wolałbym odgryźć sobie nogę żeby tylko tam nie pójść.

Taki ostatni przykład na gorąco, mechanik robi mi teraz rozrząd w Alfie i naprawia wariator. Postanowiliśmy że oddamy wariator do Fiata aby go poprawnie złożyli. Najpierw dwa dni nie było mechanika który zna się w ogóle na Alfach (W SERWISIE ALFY!!), potem jak już się znalazł, kolejne dwa dni walczył z wariatorem, po czym stwierdził że brakuje mu części, więc część trzeba zamówić, a na kiedy będzie część, za 5 dni. Gdyby ktoś nie wiedział co to wariator to taki malutki walec na wałku rozrządu składający się z podkładki, sprężynki i dwóch zębatek.

Mogę mnożyć takich przykładów, może ja mam tylko pecha z nimi.
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

Użytkownik Embrion
    Auto
    ...

Domyślnie

motofan, dzięki serdeczne za odpowiedź.
    Budujące to nie jest, ale przynajmniej wiem czego się spodziewać.
    Czy w takim razie jest ktoś z forum, kto mógłby mi pomóc i sprawdzić samochód, albo może znacie kogoś, z kim mógłbym się umówić i podjechać z samochodem do sprawdzenia?
    Jeszcze raz wielkie dzięki za informację.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Piket
    Mieszka w
    Potęgowo
    Auto
    Alfa Romeo 156 2,5 V6 24V 197KM

Domyślnie

Mamy tutaj na forum kolegę który kiedyś pracował czy może ściślej mówiąc współpracował z tym salonem... Myślę że wie o nim najwięcej z nas wszystkich... Co prawda jest osobą zapracowaną ale myślę że znajdzie trochę czasu aby udzielić krótkiej rady...
    Jesteś ze Słupska? Chcesz to możemy się spotkać i podjechać do niego... Na pewno odpowie ci na spokojnnie na wszystkie pytania...
    Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Słupsk,Wrzeście
    Auto
    156 2,4 JTD 136KM, AR159 SW 1,9 JTDm 150KM był DRIWTOWÓZ 1,6 GSI

Domyślnie

Wiesz motofan jakoś nie mogę Ciebie rozgryść. Wydaje mi się że taki salon nie przyjmie byle jakiego auta w komis,najczęściej są to samochody zakupione właśnie u nich czyli możesz dokładnie sprawdzić jego historie,oczywiście zaraz można powiedzieć że oszukują żeby więcej zarobić tylko że takie działanie jest niezgodne z prawem. Mówisz nie wymienili nawet żarówki i też dobrze bo kupujący ma świadomość w jakim stanie pojazd się znajduje, powinieneś pojechać do holandii i zobaczyć jak wyglądają auta tam sprzedawane w tedy dopiero byś się nogą przeżegnał a potem zobaczyć te same w Polsce.

Użytkownik Embrion
    Auto
    ...

Domyślnie

Piket, właśnie o to chodzi, że do Słupska mam kilkaset km. Dlatego prośba do Was, żeby pomóc mi i wskazać osobę która ma wystarczającą wiedzę, może dokładnie sprawdzić ten bolid i powiedzieć mi co mu naprawdę "dolega". Dlatego, jeżeli macie jakiś kontakt z tym kolegą, będę wdzięczny za przekazanie go, z miłą chęcią skontaktuję się z nim.
    Mam zwyczajną prośbę, żeby sprawdzić samochód i podzielić się informacjami z następnym "normalnym inaczej" użytkownikiem motoryzacji

Użytkownik Romeo Avatar maciekm88
    Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

Tio, dzięki za oddzwonienie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Słupsk,Wrzeście
    Auto

Domyślnie

Cała moja żona,zapomniała mi przekazać,nie pierwszy raz zresztą.

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Tio chodzi mi wlasnie o to ze Diug nie wymienia tego co jest do naprawy w samochodzie, te samochody tak jak zostały przyjęte od prywatnych właścicieli tak stoją w komisie, tylko ze cena tych samochodow jest duzo wyzsza niz w zwyklym komisie tylko dlatego ze stoją w komisie DIUG.
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Słupsk,Wrzeście
    Auto

Domyślnie

Przecież mamy wolny rynek i każda rzecz jest warta tyle ile ktoś za nią zapłaci.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Drabinem
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    156 SW 2003, 2.4 jtd 150 KM blue cosmo

Domyślnie

Cytat Napisał motofan Zobacz post
    Dziś srebrna 156 w Słupsku i bordowa obok której parkuję codziennie na Starzyńskiego
    w sprawie tej ze Starzyńskiego to podpytaj w pizzeria Marina