Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jaworzno
    Auto
    AR Crosswagon '05 były: 145 1.6 TS 01'; 156 2.0 TS selespeed 99'

Domyślnie

witam,

słyszał może ktoś coś o komisie Paweł-CAR z Ostrzeszowa? Ma tam chłop kilka 159 i mam zgryz czy jechać zobaczyć (mam ponad 200km)
    link do ofert komisu http://pawelcar.otomoto.pl/ może zostanie rozpoznany

nikusbb
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał solberg Zobacz post
    witam,

słyszał może ktoś coś o komisie Paweł-CAR z Ostrzeszowa? Ma tam chłop kilka 159 i mam zgryz czy jechać zobaczyć (mam ponad 200km)
    nie znam tego komisu natomiast może odwiedź coś bliżej: http://vipcars.otomoto.pl/
    Kupiłem u niego w lipcu tego roku 159 SW i jestem zadowolony, no prawie zadowolony (samochód miał być z 2007 r natomiast w rzeczywistości jest z końca grudnia 2006). Co śmieszne przed zakupem byłem w Ganinexie w Katowicach i nie wychwycili tego, dopiero prawda wyszła w wydziale komunikacji. Sprzedawca zachował się fair i obniżył cenę, samochód sprawuje się bez zarzutu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

witam,

Odpuść sobie, już po cenach widać że to samochody sprawne inaczej.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adolvo
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

witam,

potaniały Alfy.. oj potaniały..

Użytkownik Rowerzysta Avatar maxit1
    Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto
    giulietta 2,0 jtdm 170 km+ audi a4 2,0tdicr

Domyślnie

http://pawelcar.otomoto.pl/alfa-rome...C27091238.html ta jest ciekawa ale pewnie 120 km

Remo
    Gość

Domyślnie

Jako, że jest to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.

Od jakiegoś czasu śledzę to forum, jako że przymierzam się do zakupu 159 Kombi. Obecnie mam Mondeo MK4 i chciałbym zmienić autko właśnie na Alfę. Mam nadzieję że się nie rozczaruje Wcześniej miałem MK3 ale zbyt dużo problemów miałem z wtryskami (katastrofalny układ Delphi). Wymieniałem je dwukrotnie w przeciągu 140 tkm. W MK4 już jest pod tym względem OK.
    Tak więc do rzeczy:
    Najbardziej chciałbym jednostkę Diesel'a 2,4L. Nie tylko ze względu na moc a co za tym idzie - większe bezpieczeństwo, ale też chciałbym wybrać jednostkę najmniej awaryjną - i tutaj jest sedno. Jeśli jednak wersja 150KM miałaby być mniej awaryjna, wówczas zrezygnuje z 2,4L.

Wiem, że sporo jest na forum opinii za wyborem 2,4L 210KM, jednak w większości porównywania są do 200-konnego silnika. Mi natomiast zależy na pewnej informacji - "bierz bez dwóch zdań 2,4L zamiast 1,9 150KM".
    Spalanie spalaniem, zresztą jakiejś miażdżącej różnicy nie ma między tymi silnikami. Bardziej chodzi mi o awaryjność, wtryskiwacze, itp.

Od pierwszych postów o 159 minęło juz sporo czasu, tak więc najbardziej cenne opinie będą zapewne od tych, których autka mają po ok. 250.000 km a sami zrobili ok. 150.000 km.

Dodam, że chciałbym zakupić autko używane (2008, 2009r) na 2-3 lata, a rocznie robię ok 40.000 km.

(Mam nadzieję że pytanie umieściłem w odpowiednim wątku).

Z góry DZIĘKUJĘ za pomoc w wyborze i informacje.
    Ostatnio edytowane przez Remo ; 08-12-2012 o 11:24

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Skontaktuj się z Tomek_KRK z forum, lub przez www.autka.pl , on Ci wszystko ładnie wytłumaczy
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Remo Zobacz post
    Jako, że jest to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.

Od jakiegoś czasu śledzę to forum, jako że przymierzam się do zakupu 159 Kombi. Obecnie mam Mondeo MK4 i chciałbym zmienić autko właśnie na Alfę. Mam nadzieję że się nie rozczaruje Wcześniej miałem MK3 ale zbyt dużo problemów miałem z wtryskami (katastrofalny układ Delphi). Wymieniałem je dwukrotnie w przeciągu 140 tkm. W MK4 już jest pod tym względem OK.
    Tak więc do rzeczy:
    Najbardziej chciałbym jednostkę Diesel'a 2,4L. Nie tylko ze względu na moc a co za tym idzie - większe bezpieczeństwo, ale też chciałbym wybrać jednostkę najmniej awaryjną - i tutaj jest sedno. Jeśli jednak wersja 150KM miałaby być mniej awaryjna, wówczas zrezygnuje z 2,4L.

Wiem, że sporo jest na forum opinii za wyborem 2,4L 210KM, jednak w większości porównywania są do 200-konnego silnika. Mi natomiast zależy na pewnej informacji - "bierz bez dwóch zdań 2,4L zamiast 1,9 150KM".
    Spalanie spalaniem, zresztą jakiejś miażdżącej różnicy nie ma między tymi silnikami. Bardziej chodzi mi o awaryjność, wtryskiwacze, itp.

Od pierwszych postów o 159 minęło juz sporo czasu, tak więc najbardziej cenne opinie będą zapewne od tych, których autka mają po ok. 250.000 km a sami zrobili ok. 150.000 km.

Dodam, że chciałbym zakupić autko używane (2008, 2009r) na 2-3 lata, a rocznie robię ok 40.000 km.

(Mam nadzieję że pytanie umieściłem w odpowiednim wątku).

Z góry DZIĘKUJĘ za pomoc w wyborze i informacje.
    Poczytaj tutaj- http://www.forum.alfaholicy.org/159_...r_silnika.html

Myślę, że awaryjność 1.9 i 2.4 jest podobna, przy czym 2.4 jest dużo droższy w serwisowaniu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał maxit1 Zobacz post
    Ale co konkretnie w niej jest ciekawego ? To po jakim jest wypadku ? Jak bardzo była np. zalana po powodzi ?

Bo chyba nie wierzysz, że dobrą 4 letnią 159 handlarz sprzedaje za 35 tysięcy pln (czyli kupił ją gdzieś tak za ok 30 tysięcy)...

O ludzka naiwności...
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    że dobrą 4 letnią 159 handlarz sprzedaje za 35 tysięcy pln
    Brak słów jak widzę taką cene
    Jeszcze z rok i ceny 159tek będą jak bmw e30 :/
    Co to się robi