Dokładnie tak, przez weekend też jeszcze postoi w garażu i w poniedziałek próba generalna, to będzie ze 3 dni jak auto będzie stało. Coraz bardziej jednak skłaniam się ku wersji by jednak zostawić aku, natomiast na pewno zaopatrzę się w sprzęt pomiarowy bo ten mam pożyczony i będę dbał by aku był cały czas odpowiednio naładowany. O akumulator, tak jak o wszystko inne, trzeba dbać by zachował swoją żywotność na długo. Tym bardziej że ja ostatnio, a szczególnie w okresie zimowy, to wyjeżdżam Alfą z garażu średnio 1/2 na tydzieńDo pracy jeżdżę z ojcem jego autem
![]()
jeśli kupisz taki jak kolega proponuje pamiętaj że voltomierz ma zakres "prąd stały" i "prąd zmienny"
w aku jest prąd stały więc żeby pomiar był wiarygodny musisz ustawić pokrętło miernika na prąd staływ tym mierniku w lewo DCV
co do ładowania aku optymal to 10% wartości Ah przez 10h
czyli aku 74Ah ładujemy prądem ok 7A przez 10 godzin
moja rada podjedź do najbliższego sklepu sprzedającego aku i zmierzą Ci profesjonalnym miernikiem żywotność aku i napięcie ładowania
w moich okolicach robią to za free
WŚCIEKŁY ZA PODZIAŁ NA FORUM
Jeśli podczas zamontowania w belli aku działa po prawnie auto pali i jeżdzi to moim zdaniem po problemie,na akumulator i tak masz 24 miesiące gwarancji.
- - - Updated - - -
Chyba że masz taksówkę ,pojazd uprzywilejowany lub specjalny to tylko 18 miesięcy.
Czy akumulator leciwy może być przyczyną że auto na skrzyzowaniu straciło kompletnie moc ? lekki gaz i zgaśnie , zepchnąłem na pobocze , nie wiem co mogło być ale strach teraz jeżdzić bo jak takie coś nastąpi przy wyprzedzaniu ? zgroza ,tym bardziej u młodej małodoświadczonej jeszcze kierowniczki